Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Πέτρος Γαϊτάνος: Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη & την Ελληνική παράδοση (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)

ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΙΤΑΝΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ (ΠΑΛΑΤΑΚΙ), ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Η  συναυλία αποτελείται από δύο μέρη, στο πρώτο θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη  σε μορφή αφιερώματος στο σπουδαίο Έλληνα συνθέτη σε συνεργασία με την χορωδία  του Μουσικού Ακαδημαϊκού Συνδέσμου Θεσσαλονικέων. Αγαπημένα τραγούδια με υπέροχα λόγια και μελωδίες, αντιπροσωπευτικό υλικό από την τεράστια γκάμα του έργου του συνθέτη που εξελίσσεται από τη μελοποιημένη ποίηση, στο λαϊκό τραγούδι  και από το ερωτικό στο κοινωνικό.
Το δεύτερο μέρος  της συναυλίας είναι αφιερωμένο στην ελληνική παράδοση, ένα είδος που με μεγάλη επιτυχία ερμηνεύει ο Πέτρος Γαϊτάνος και που το έχει κάνει αγαπητό στο πανελλήνιο και για αυτές του τις ερμηνείες. Στη συναυλία αυτή θα ερμηνεύσει  μια επιλογή με τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά  Ελληνικά  τραγούδια. Τραγούδια από τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία, τη Σμύρνη, το Αιγαίο, την Πόλη, τη Θράκη, τον Πόντο, αλλά και μια επιλογή από όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας μας.
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλες τις  ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις, ενώ αναδεικνύει σε μεγάλο εύρος την Ελληνική μουσική.
Στη συναυλία συμμετέχουν 100 συντελεστές, χορωδοί και μουσικοί!

Την σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει  στο προαύλιο του Κυβερνείου (Παλατάκι), την Πέμπτη 4 Σεπτεμβίου, ως σκηνικό δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα .


Η συναυλία έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς υπό τις ευλογίες των Μητροπόλεων Κρήνης και Καλαμαριάς  και Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης θα υπάρξει φιλανθρωπική δράση με συγκέντρωση τυποποιημένων τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού από όσους πολίτες το επιθυμούν, ώστε να διατεθούν σε διάφορες ευπαθείς ομάδες και άτομα που τα έχουν ανάγκη.

INFO
4 Σεπτεμβρίου
Προαύλιο Κυβερνείου (Παλατάκι)
Περιοχή στρατοπέδου Κόδρα, Καλαμαρια
Ωρα εναρξης: 21:30

Εισιτήριο θεάματος: 12€

Προπώληση: 10€, Ανέργων, ΑΜΕΑ:10€

Δεν υπάρχουν σχόλια: