Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ενιαίο Ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Αιμοδοτών


Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 στο Αμφιθέατρο «Α. Τσιούμης» του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης η προγραμματισμένη συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.).
 Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η οργάνωση και δημιουργία ενός Ενιαίου Ηλεκτρονικού Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.Α. κ. Λεωνίδας Ανωμερίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλά και στα οφέλη του ενιαίου μητρώου και ζήτησε την συνδρομή όλων των συλλόγων. 



Ο πρόεδρος του Ε.Δ.Ε.Τ. καθηγητής Ε.Μ.Π. κ. Παναγιώτης Τσανάκας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του έργου και στην ανάπτυξη κατάλληλου δικτυακού λογισμικού.  
 

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών από την βόρειο Ελλάδα οι οποίοι και συμμετείχαν ενεργά στην ανταλλαγή απόψεων για την εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος που θα υποστηρίζει δικτυακά (internet) τα κέντρα αιμοδοσίας και τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών. 
Για κάθε αιμοδότη θα εκδοθεί νέα κάρτα εθελοντή αιμοδότη και θα καταχωρηθούν τα στοιχεία του στο πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα είναι ενιαίο για όλα τα κέντρα αιμοδοσίας της χώρας μας. Με τον τρόπο αυτό θα είναι πολύ εύκολη και γρήγορη η εξαγωγή στατιστικών αλλά και η στοχευόμενη ενημέρωση ομάδων εθελοντών αιμοδοτών.
Το σύλλογο Τερπνιωτών Θεσ/νίκης  εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Α. Τσελεπής και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κ. Τσίκαλας. Ο κ. Τσελεπής με την πολύχρονη πείρα του στο κίνημα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ελλάδα πραγματοποίησε εύστοχες παρεμβάσεις για την καλή εφαρμογή και λειτουργία του Ενιαίου Ηλεκτρονικού Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: