Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΣΧΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕ.& ΔΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δ/ΝΣΗ Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

1Η ΕΠΑ.Σ. ΣΤΕΜΝΙΤΣΑΣ - ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑΣ
Στεμνίτσα Αρκαδίας, 22024, Τηλέφωνο:2795081203, e-mail: mail@epas-stemn.ark.sch.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχολή Αργυροχρυσοχοϊας Στεμνίτσας,
ενα μοναδικό σχολείο ...
... σε ενα μοναδικό περιβάλλον

Από το 1976 λειτουργεί η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα, έναν παραδοσιακό οικισμό στα ορεινά της Αρκαδίας και αργυροχρυσοχοϊκό κέντρο ήδη από τα μεταβυζαντινά χρόνια. Σήμερα, η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας συνεχίζει την παράδοση συνδυάζοντας την με σύγχρονες τεχνικές και διδασκαλία, έχοντας παράλληλα να επιδείξει πολλές διακρίσεις σε εκθέσεις και διαγωνισμούς τα τελευταία χρόνια.

Η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας είναι ένα δημόσιο σχολείο διετούς φοίτησης, που διαθέτει πλήρη υλικοτεχνική υποδομή, με τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας (με ατομικούς πάγκους κτλ), σχεδιαστήριο και εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο μαθήματα που είναι σχετικά με την ειδικότητα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εργαστηριακή διδασκαλία. Παράλληλα με την πρωινή διδασκαλία προσφέρονται επίσης και απογευματινά μαθήματα εξειδικευμένων τεχνικών. Ακόμη, παρέχονται δωρεάν σίτιση, δωρεάν μετακίνηση από και προς τους τόπους μόνιμης διαμονής, καθώς και επιδότηση ενοικίου.

Για το σχολικό έτος 2010-11 οι εγγραφές άρχισαν. Στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας μπορεί να γραφτεί οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτου ηλικίας, αρκεί να έχει ολοκληρώσει τη φοίτηση του έως την Α’ Λυκείου. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την διαδικασία εγγραφής στα τηλ: 2795081227, 6972252492, 6972838460. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η Σχολή είναι ανοιχτή κάθε Πέμπτη πρωί και από 1η Σεπτεμβρίου κάθε μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: