ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "Η ΤΕΡΠΝΗ"

Αρχική σελίδα

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

45α Δημήτρια "ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΚΑΘΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΝΑΣ ΧΟΡΟΣ"

 Χορευτικές ομάδες με τοπικές παραδοσιακές φορεσιές και χαρακτηριστικό τοπικό πρόγραμμα.
  • 30/10/2010  
  • ΩΡΑ: 21:00  
  • ΧΩΡΟΣ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
  • ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€ 
Με το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης 
Συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς
Τέσσερα Λύκεια Ελληνίδων ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση. Το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, υπόδειγμα εθελοντισμού και προσφοράς στην πατρίδα και την παράδοση, δικαιώνει πλήρως τις προσδοκίες των ιδρυτικών μελών του στην προσπάθεια διαφύλαξης της λαϊκής μας κληρονομιάς. Στην παράσταση παίρνει μέρος το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Πάρη Γκούνα.
Η ιστορία του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης αρχίζει το 1939, όταν μια ομάδα από αξιόλογες γυναίκες αποφασίζουν να ιδρύσουν ένα γυναικείο Σωματείο με σκοπό τη διατήρηση και διάδοση των εθίμων και των παραδόσεων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την εξύψωση της γυναίκας και την προστασία του παιδιού. Έμβλημά του έχει την περικεφαλαία του Μεγάλου Αλεξάνδρου που οι γυναίκες του Γιδά της Μακεδονίας έφεραν τιμητικά στην κεφαλή τους και τη διατηρούν μέχρι σήμερα.
Από την ίδρυσή του το Λύκειο βοηθάει, όσο του είναι δυνατό, το έθνος και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
Στις 30 Δεκεμβρίου του 1991 το Λ.Ε.Θ. βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών σε πανηγυρική τελετή για την υπερπεντηκονταετή δραστηριότητά του με την αιτιολογία ότι «επί πεντηκονταετία και πλέον έτη την των Ελλήνων ιστορικήν μνήμην άσβεστον διατηρεί».
Πρότυπο εθελοντισμού τα εκάστοτε Διοικητικά του Συμβούλια, το υπηρέτησαν και το υπηρετούν με πίστη και αφοσίωση για να προάγουν το έργό του. Με συμπαραστάτες την Εκκλησία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες των ιδρυτικών μελών του στην προσπάθεια
διαφύλαξης της λαϊκής μας κληρονομιάς.
Στην παράσταση θα εμφανιστούν οι χορευτικές ομάδες των Λυκείων Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Καβάλας και Κιλκίς και θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Υπεύθυνοι χορευτικών
Θεσσαλονίκης: Γιάννης Δούκας
Βέροιας: Νίκος Κελεπούρης
Κιλκίς: Χρήστος Γιοβανούδης
Καβάλας: Ανδρέας Πολυχρόνης
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Πάρη Γκούνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου