Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ


Πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και φίλοι αποχαιρέτησαν τον πρόεδρο

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί στον Κώστα Μπάγκαλα, τον άνθρωπο που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση για περισσότερο από 30 χρόνια, ως πρόεδρος της Κοινότητας Τερπνής και στη συνέχεια ως δημοτικός σύμβουλος Νιγρίτας και Βισαλτίας.
Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος και συμμετείχαν οι ιερείς του χωριού π. Παναγιώτης και π. Αυγουστίνος. Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από κόσμο, καθώς και ο προαύλειος χώρος. Σύσσωμο το χωριό συνόδευσε τον πρόεδρό του στην τελευταία του κατοικία, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βισαλτίας και πολλοί αιρετοί προηγούμενων διοικήσεων. Για το τελευταίο αντίο βρέθηκαν στην Τερπνή η βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή, ο πρ. υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, ο πρ.βουλευτής Κώστας Τσιπλάκης, ο βιομήχανος Δημήτριος Αναστασιάδης, η δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα, οι πρώην δήμαρχοι της περιοχής Νίκος Βλαδίκας και Δημήτρης Καλαϊτζής, ο διευθυντής του δήμου Βισαλτίας Μιχάλης Καρτερός, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας Παύλος Αραμπατζής, ο πρ. διευθυντής της ΕΑΣ Βισαλτίας Αδάμ Σταμπουλής, ο πρ. νομαρχιακός σύμβουλος Νίκος Σφελινιώτης, τα μέλη των διοικήσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής και του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης και πολλοί άλλοι ακόμη.
Το πρωί το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε ψήφισμα για το θάνατο του Κώστα Μπάγκαλα, ενώ στον επικήδειο λόγο της η δήμαρχος Αγνή Δουβίτσα ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο, η πορεία του οποίου σημάδεψε την πολιτική, οικονομική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου. Αγαπημένε μας πρόεδρε, συνάδελφε Κώστα, ξεχώριζες για πολλά, αλλά κυρίως για τη δύναμή σου, την κρίση σου και την αγάπη σου για τον τόπο σου. Κέρδισες δίκαια, με πολλή δουλειά, την εκτίμηση και το σεβασμό των συμπολιτών σου, των συναδέλφων, εργαζομένων και πολιτικών. Πρώτος έδινες το παράδειγμα της συμμετοχής στα κοινά και διαρκώς παρότρυνες και ενθάρρυνες ειδικά τους νέους του τόπου κι αρκετούς ενέπνευσες για να αποτελέσουν κι οι ίδιοι ενεργοί πολίτες. Η δράση σου μας υποχρεώνει να υποκλιθούμε. Είμαστε όλοι περήφανοι για σένα, για τη διαδρομή σου για τη δράση σου. Σε αποχαιρετούμε σήμερα με αισθήματα θαυμασμού και σεβασμού. Καλό σου ταξίδι, Κώστα».
πηγή : Βούλα Αγκαθά, Σερραϊκό Θάρρος

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΧΡΥΣΗ ΜΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΒΩΜΟ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ (VIDEO)



Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΦΩΤΙΣΕ ΤΟ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Για 14η συνεχή χρονιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ), πραγματοποίησε την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου από την Πάτρα και αφού διατρέξει όλη την Ελλάδα θα καταλήξει στις 14  Οκτωβρίου στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) στην Αθήνα.

Η πορεία της στο νομό Σερρών …

Σέρρες

 

Την Παρασκευή 2  Σεπτεμβρίου 2016 πέρασε από την πόλη των Σερρών, σκορπίζοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το μήνυμα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης , της προσφοράς προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας



 

Με μία σεμνή τελετή στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Σερρών υποδέχθηκαν τη φλόγα ο Διοικητής κ. Ματαλος Αθανάσιος, η Υπεύθυνη της Αιμοδοσίας κ. Τζιούρα και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

  Κατά την πορεία της μέσα στην πόλη των Σερρών, 



την φλόγα υποδέχθηκαν στο Ε.Κ.Α.Β




 


στην Ι.Μ.Σ.Ν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγος




 


στο Δημαρχείο Σερρών ο  Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Παπαβασιλείου



 



στο Επιμελητήριο Σερρών ο Αντιπρόεδρος κ. Γιαννάκης 






 

στη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όπου έγινε και η επίσημη υποδοχή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός και  το προσωπικό της Περιφέρειας, 

 





στην Αστυνομική διεύθυνση Σερρών ο Διευθυντής ταξίαρχος κ. Καραμανλής



 





και στον τελευταίο σταθμό για την πόλη των Σερρών την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Σερρών  κ. Δημητράκης Σωτήριος  και το προσωπικό.

 Όλοι οι ομιλητές κατά την υποδοχή, τόνισαν ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε το αιμοδοτικό κίνημα της χώρας μας να αναπτυχθεί περισσότερο.
   Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι στην πολύ πετυχημένη διαδρομή της φλόγας μέσα στην πόλη των Σερρών που οργάνωσε ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την  Αιμοδοσία του Γ. Νοσοκομείου Σερρών, συμμετείχαν με λαμπαδηδρόμους το ΤΕΦΑΑ Σερρών με υπεύθυνη την κ. Βούλα Γιαγκάσογλου ,  ενώ καθόλη τη διάρκεια των διαδρομών στην πόλη ακολουθούσε ο εθελοντής αιμοδότης Ραμφόπουλος Αριστοτέλης με το αυτοκίνητό του που μετέδιδε μηνύματα σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία.
Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της οργάνωσης είχε και το Δασαρχείο Σερρών που διέθεσε αυτοκίνητο και τον πολύτιμο συνεργάτη κ. Σπύρο Σαβίδη για τη μεταφορά του βωμού.


ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ ΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΝΑΨΕ Η ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ.

Μεγάλο γεγονός για την Τερπνή και τους κατοίκους της, οι οποίοι υποδέχθηκαν μαζί με τη Φλόγα της Αγάπης και τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο Άννα Κορακάκη, η οποία άναψε και το βωμό μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας.
Η Αννα Κορακάκη έχει τις πατρογονικές της ρίζες από την Τερπνή, αφού η γιαγιά της (από την πλευρά της μητέρας της) είναι η Αθηνά Μπάγκαλα του Δημητρίου, αδελφή του Στέργιου Δ. Μπάγκαλα, η οποία παντρεύτηκε το Σωτήριο Χριστοδούλου και εγκαταστάθηκε στην Καλλιθέα Νιγρίτας. Είναι ανηψιά  του π. Προέδρου της Τερπνής Δημήτρη Σ. Μπάγκαλα και του π. Αντιδημάρχου Νιγρίτας Κώστα Χριστοδούλου.
 Λίγο πριν φθάσει η Φλόγα στο χωριό μας, αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την οικογένεια Κορακάκη στο πατρικό τους στην Καλλιθέα και να έχουν μία πολύ φιλική και εγκάρδια συνομιλία. Φυσικά με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκαν την πρόσκληση να παραβρεθούν στην Πλατεία και υποδεχθούν μαζί μας τη Φλόγα της Αγάπης.
 
Τη Φλόγα μετέφεραν ιππείς του Ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας και την υποδέχτηκαν οι φορείς του χωριού και πλήθος κόσμου .


 
Συγκίνηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η παρουσία παιδιών  της Τερπνής τα οποία με την καθοδήγηση της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Ευαγγελίας  Κεραμυδά σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων,  παρ΄οτι βρίσκονται στις τελευταίες μέρες ξεγνοιασιάς και παρά τις δυσκολίες ήτανε παρόντα για ν απαγγείλουν ποιήματα μπροστά στην ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ  Αννα Κορακακη και να καλέσουν νέους να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες
 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Τσελεπής στο χαιρετισμό του τόνισε πως η παρουσία της χρυσής μας Ολυμπιονίκης στο χωριό μας αποτελεί ύψιστη τιμή για τους Τερπνιώτες. Είναι τιμή και για τους τερπνιώτες αιμοδότες  οι οποίοι ως πρωτοπόροι στο ζήτημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας υποδέχονται τη Φλόγα της Αγάπης  της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας.
Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αγνή Δουβίτσα, συγχαίροντας το Σύλλογο Τερπνιωτών για την δράση του και την Ολυμπιονίκη μας για τη μεγάλη χαρά που πρόσφερε σ΄ όλους τους Έλληνες να δουν τη γαλανόλευκη στο υψηλότερο βάθρο και να ακούσουν τον Εθνικό μας Ύμνο.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής κ. Δρουμπλής Γεράκης συνεχάρη όλους τους Συλλόγους

Η Άννα Κορακάκη δήλωσε χαρούμενη που βρίσκεται στο χωριό της γιαγιάς της, με το οποίο τη συνδέουν όμορφες αναμνήσεις, και συνεχάρη το Σύλλογο Τερπνιωτών για την πλούσια δράση του ιδιαίτερα για την κοινωνική του δράση μέσω της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.



 

Ακολούθως δέχθηκε τα δώρα που της πρόσφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας 



 



και φωτογραφήθηκε με όλα τα παιδάκια και όχι μόνο




Να τονιστεί το γεγονός οτι η ΤΕΡΠΝΗ είναι πρώτη που υποδέχεται δημόσια τη χρυσή Ολυμπιονίκη ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ. 



Λίγο αργότερα θα τιμηθεί  από τη Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αγνή Δουβίτσα ως επίτιμος Δημότης και θα της επιδοθεί το χρυσό κλειδί της πόλης της Νιγρίτας, στα πλαίσια των "Γερακινείων 2016"



  

  

Νιγρίτα

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου η Φλόγα μεταφέρθηκε από λαμπαδηδρόμους του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας , του Συνδέσμου ΠΑΟΚ «Βισάλτες» και του ΑΣ  Tae Kwon Do – Kick box “MONOMAXOI” Νιγρίτας στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Νιγρίτας. 
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Τσίκαλας Θ. Κωνσταντίνος ο οποίος μετέφερε τα μηνύματα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των συστηματικών εθελοντών αιμοδοτών, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. 

 
 Η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αγνή Δουβίτσα τόνισε την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας


και ο Υπεύθυνος του Τμήματος Αιμοδοσίας  του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας εκ μέρους των λαμπαδηδρόμων των Συλλόγων ΠΑΟΚ «Βισάλτες» και του ΑΣ  Tae Kwon Do – Kick box “MONOMAXOI” Νιγρίτας κ. Σφακιανάκης Μανώλης,κάλεσε όλους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.  Ακολούθησε μεγάλη συναυλία στα πλαίσια των ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΩΝ 2016.

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, ως διοργανωτής της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στο Νομό Σερρών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην πετυχημένη εκδήλωση της λαμπαδηδρομίας :
Την Υπεύθυνη της Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σερρών κ. Τζιούρα για την άψογη συνεργασία, την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και την τροχαία Σερρών για την συνοδεία  καθ΄ όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, το ΕΚΑΒ Σερρών για τη συνοδεία πλήρους ασθενοφόρου οχήματος,  τον εθελοντή αιμοδότη κ. Ραμφόπουλο , το Δασαρχείο Σερρών, τη Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Δουβίτσα Αγνή και το τεχνικό προσωπικό του Δήμου, το Σύλλογο Γυναικών Τερπνής και την Πρόεδρο κ. Κεραμυδά Ευαγγελία, τον κ. Κεραμυδά Παναγιώτη για την παραχώρηση και λειτουργία της μικροφωνικής του εγκατάστασης , το 
Super Market Σωτίδη για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη λαμπαδηδρομία, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής, τους λαμπαδηδρόμους των ΤΕΦΑΑ Σερρών, της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος Σερρών, του Ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας, του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας   του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ και του ΑΣ Tae Kwon Do – Kick box “MONOMAXOI” Νιγρίτας.