Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 103η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο χωριό μας οι εκδηλώσεις για την 103η επέτειο της μάχης στα «Πλατανούδια».
 
 
 
 
 
 
Στο χώρο διεξαγωγής της μάχης και στο Ηρώο  εψάλει επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων κατά τη μάχη, από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγο.
 
 
 
  Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων
 
 
 
 
και κατάθεση στεφάνων από τη δήμαρχο Βισαλτίας κυρία Αγνή Δουβίτσα, την εκπρόσωπο της κυβέρνησης κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, τον εκπρόσωπο της Βουλής κ. Αναστάσιο Μεγαλομύστακα, τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Γεράκη Δρουμπλή, τον εκπρόσωπο του Στρατού Αντισυνταγματάρχη Αμασιαλίδη Κωνσταντίνο, τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας κ. Ιωάννη Καραμανλή, τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο, τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Θεόδωρο Τσαμπάζη , τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης
 
 
 
  και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Αλέξανδρο Τσελεπή.
 
 
 
 
 
 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Γκιοβές.  Με ένα σύντομο και μεστό λόγο αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής και τόνισε τη μεγάλη σημασία της νίκης των Ελληνικών δυνάμεων.
 Οι εκδηλώσεις στο Ηρώο, ολοκληρώθηκαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
 
  Ακολούθησε παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής ενώπιον των Αρχών 
 
 
 
   με τους ήχους της μπάντας της Φιλαρμονικής Τερπνής
 
 
 
  
και  δεξίωση από τη Δήμαρχο και το Τοπικό Συμβούλιο στην αίθουσα δεξιώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο ευεργέτης της Τερπνής κ. Δημήτριος Αναστασιάδης, ο πρώην βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας Χρήστος Τριανταφύλλου, οι αντιδήμαρχοι Βισαλτίας Χρήστος Αγγελάκης, Νίκος Πασχαλίδης, Νίκος Καδής και Γιώργος Μαυρίδης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δ. Βισαλτίας Λεωνίδας Ψαράς και η αντιπρόεδρος Σούλα Λουκάνη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Μιχάλης Τσερβίστας, ,οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ Μιχαλάκης Αθανάσιος, Καρατζιάς Θεολόγος , Μπάγκαλας Δημήτριος ,η Πρόεδρος της Τ. Κοινότητος Νικόκλειας κ. Δήμητρα Κοντούδη, όλοι οι Τοπικοί Σύλλογοι και Τερπνιώτες. τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, και πολλοί κάτοικοι της Τερπνής.
Το Σύλλογο Τερπνιωτών εκπροσώπησε αντιπροσωπεία από τον Πρόεδρο Αλέξανδρο Τσελεπή, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Νούλη και τον Υπεύθυνο Δ.Σχέσεων Κώστα Θ. Τσίκαλα.
 
 
 
  Και βέβαια μετά το πέρας όλων των εκδηλώσεων το καθιερωμένο Τερπνιώτικο τσιπουράκι στα καφενεία του χωριού .....
 








Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 103η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ "ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ" ΤΕΡΠΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας με την ευκαιρία της 103ης επετείου της μάχης στα "Πλατανούδια" Τερπνής. 






Το πρωί εψάλει επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων κατά τη μάχη, στον Ι.Ναό Αγίας Μαρίνης Τούμπας.





Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε επιγραμματικά το εκκλησίασμα για την ιστορική μάχη  που διεξήχθη στις 17 Φεβρουαρίου 1913 στο χωριό μας. 








Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Συλλόγου μας.







Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Εκπαιδευτικός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κώστας Θ. Τσίκαλας. Με μία καταπληκτική οπτικοακουστική παρουσίαση, οι παρευρισκόμενοι γνώρισαν τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα την ταραγμένη περίοδο των Βαλκανικών πολέμων, το χρονικό της μάχης και τη σημασία της νίκης των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά τη μάχη στα "Πλατανούδια" Τερπνής. Δίκαια ο κ. Τσίκαλας καταχειροκροτήθηκε και έλαβε τα συγχαρητήρια όλων.

Πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο για την παρουσίαση:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ ΤΕΡΠΝΗΣ


Ο Πρόεδρος σε μία συμβολική κίνηση χάρισε στον ομιλητή, το σήμα της Αιμοδοσίας αφού είναι υπεύθυνος του Τμήματος Αιμοδοσίας και μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Π.Ο.Σ.Ε.Α 





Τιμητική πλακέτα απένεμε ο Σύλλογος στην κυρία Βασιλεία Μπουφίδου για την ανεκτίμητη και επί σειρά ετών προσφορά της στις Γιορτές Τσίπουρου Τερπνής. Την πλακέτα απένειμε ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας κ. Χρήστος Αγγελάκης.






Ο κ. Αναστασιάδης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και τις λεπτομέρειες που απομένουν για την πλήρη λειτουργία του Γηροκομείου Τερπνής.




Την όλη εκδήλωση διάνθισε η καταπληκτική Χορωδία του Συλλόγου μας , που ερμήνευσε τραγούδια πατριωτικά.



Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε και η έκθεση χειροτεχνημάτων του κ. Στέλιου Κουκαρούδη η οποία απέσπασε πολλά εγκωμιαστικά σχόλια.





Για μία ακόμη φορά οι γυναίκες του Συλλόγου μας ετοίμασαν διάφορα "καλούδια" τα οποία προσφέρθηκαν στους καλεσμένους. Τις ευχαριστούμε ιδιαίτερα.




Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ευεργέτης της Τερπνής κ. Αναστασιάδης , ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας κ. Αγγελάκης, ο Πρόεδρος της Δ' Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Τσιαπακίδης, η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων  Θεσ/νίκης κα Βλασκίδου Τζούλια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανδρακιωτών κ. Κερατίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ροδολιβινών κ Σίμογλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νιγριτινών κ. Βαγενάς, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγίου Πνεύματος κ. Σαμαράς, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Σιδηροκαστρινών κ. Εμμανουηλίδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Σερραίων Θεσ/νίκης κ. Χαϊδούτης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Χουμνικιωτών κ. Τάτλης,  η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τερπνής κ. Καραγιάννη και πλήθος κόσμου
























Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

103η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ


ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΟΙ ΤΕΡΠΝΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ
ΤΗΝ 103η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ
  
Όπως κάθε χρόνο, οι Τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την 103η επέτειο της μάχης στα Πλατανούδια, αποτείνοντας φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς της ιστορικής μάχης, που με τη θυσία τους απέτρεψαν τα βουλγαρικά στρατεύματα να καταλάβουν ολόκληρη την περιοχή και να βρουν διέξοδο στο Αιγαίο.
Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου , μετά τη Θεία Λειτουργία, θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνης στη Τούμπα .Θα ακολουθήσει καφές στην αίθουσα του Συλλόγου μας . Το ιστορικό της Ημέρας θα παρουσιάσει ο Εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου μας κ. Τσίκαλας Θ. Κων/νος. Την όλη εκδήλωση θα διανθίσει η Χορωδία του Συλλόγου μας. Επίσης θα λειτουργήσει Έκθεση ξύλινων κατασκευών του Στέλιου Κουκαρούδη.

Παράλληλα καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 15 – 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ στο σταθμό αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α. Καλούνται όλοι οι Τερπνιώτες και φίλοι αιμοδότες της Θεσσαλονίκης να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Συλλόγου προσφέροντας λίγο από το αίμα τους  τιμώντας με τον τρόπο αυτό όλους εκείνους που έδωσαν το δικό τους αίμα για να απολαμβάνουμε σήμερα την ελευθερία μας 

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Μεγάλος Ετήσιος χορός του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης την Κυριακή μεσημέρι 31 Ιανουαρίου 2016 στο κέντρο Janni της Θέρμης.
Παρά τις δύσκολες συγκυρίες, αρκετοί Τερπνιώτες και φίλοι του Συλλόγου παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τη μεγαλύτερη εκδήλωση του Συλλόγου κάθε χρόνο.
Είχαν τη ευκαιρία να ανταμώσουν, να ανταλλάξουν ευχές για τον καινούργιο χρόνο, να διασκεδάσουν με την υπέροχη ορχήστρα του κέντρου και να χαρούν το υπέροχο χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου το οποίο δίκαια καταχειροκροτήθηκε.



Παράλληλα για 16η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος βράβευσε τα Τερπνιωτόπουλα που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα & Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας κατά τις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2015. Συνολικά βραβεύτηκαν 32 Τερπνιωτόπουλα.




Επίσης ο Σύλλογος τίμησε με ειδική πλακέτα,  για την ανεκτίμητη προσφορά τους επί σειρά ετών στις Γιορτές Τσίπουρου Τερπνής τον κ. Κοντό Χ. Κων/νο και την κυρία Μπουφίδου Βασιλεία.







Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ευεργέτης του χωριού μας κ. Δημήτριος Αναστασιάδης,





ο συγχωριανός μας Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο βουλευτής κ. Σταύρος Καλαφάτης,




ο Πρόεδρος της Δ΄Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Τσιαπακίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης & εντεταλμένος της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσ/νίκης κ. Λευτέρης Κιοσέογλου,






ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας κ. Χρήστος Αγγελάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τερπνής κ. Μερόπη Καραγιάννη,









ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πανήγυρης Ζωοδόχου Πηγής κ. Στάθης Μπλιόγαρας,






ο εκπρόσωπος του Ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας κ. Βασίλειος Πριάμης , ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άμμου κ. Στέφανος Λαζηκίδης,




η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης κ. Τζούλια Βλασκίδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανδρακιωτών Θεσ/νίκης κ. Γιάννης Κερατίδης ,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσ/νίκης κ. Γιάννης Βαγενάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σερραίων Θέρμης κ. Παναγιώτης Μαλούδης, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Τραγιλιωτών Θεσ/νίκης κ. Φωτεινή Τσιότρα.


















Και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου λάβαρου του Συλλόγου που κατασκεύασε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο.