Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε στο χωριό μας η γιορτή των Τριών Ιεραρχών και του ομώνυμου περίλαμπρου Ναού.
Την παραμονή της γιορτής πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας στο χωριό με τη συνοδεία της υπέροχης Φιλαρμονικής Τερπνής.
Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτας κ.κ Θεολόγου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα της Κοινότητας, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής "ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ 2013" οι οποίες περιελάμβαναν βράβευση των αριστούχων μαθητών της Τερπνής, βιντεοπροβολή από την πρόοδο των εργασιών ανέγερσης του Γηροκομείου Τερπνής και εξαιρετική εμφάνιση της χορωδίας του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Ζαρίμπα και της μουσικής κομπανίας του.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο ευεργέτης του χωριού με την οικογένειά του κ. Δημήτρης Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ Καλαϊτζής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τρούπης Χρήστος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαγιάννης Κώστας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γκουγκούδης Κώστας και Καλαϊτζής Δημήτριος,ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής κ. Βλαχοδήμος Άγγελος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Μπάγκαλας Δημήτρης και Δούγγος Χρήστος, όλοι οι φορείς του χωριού και πλήθος κόσμου.
Το Σύλλογό μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Τσελεπής Αλέκος και ο Αντιπρόεδρος κ. Νούλης Γιάννης.













Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

23/1/2013 ΚΕΡΙΑ
30/1/2013 ΚΕΡΙΑ
6/2/2013 ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΓΥΑΛΙ
13/2/2013 ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΓΥΑΛΙ
20/2/2013 ΜΑΣΚΕΣ
27/2/2013 ΜΑΣΚΕΣ
13/3/2013 ΚΟΣΜΗΜΑ
20/3/2013 ΚΟΣΜΗΜΑ
27/3/2013 ΚΟΣΜΗΜΑ
3/4/2013 ΕΙΚΟΝΕΣ
10/4/2013 ΕΙΚΟΝΕΣ
17/4/2013 ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΛΑΜΠΑΔΑΣ-ΚΕΡΙΩΝ
24/4/2013 ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΛΑΜΠΑΔΑΣ-ΚΕΡΙΩΝ


ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ (ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΡΙΩΝ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 
ΧΕΛΙΔΟΝΗΣ------ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ 13
ΑΡΤ ΤΙΜΕ----------Γ. ΣΤΑΥΡΟΥ 13


ΥΛΙΚΑ
ΓΚΑΖΑΚΙ,ΠΑΡΑΦΙΝΗ,ΕΝΑΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ,ΚΟΥΤΑΛΙ,ΦΥΤΙΛΙ,ΧΡΩΜΑ(ΚΗΡΟΜΠΟΓΙΕΣ),ΑΡΩΜΑ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ), ΚΑΛΟΥΠΙΑ(ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΛΟΥΠΙ,ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟ ΓΑΛΑ.ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ,ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ Κ.Τ.Λ.)ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΙ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14/1/2013
ΤΣΕΛΕΠΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ       ΤΗΛ  2310414191

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία,σήμερα το μεσημέρι, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης και η βράβευση των επιτυχόντων στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας. Μέσα σε μία ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα, τερπνιώτες και φίλοι του Συλλόγου απόλαυσαν το μεσημεριανό τους φαγητό με τραγούδι και χορό.
Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας (παιδικό – ενηλίκων) που συμπαρέσυραν στο χορό όλους, με τη συμμετοχή και των παραδοσιακών μας οργάνων νταούλια και ζουρνάδες. Έκπληξη ήταν η εμφάνιση της φίλης Βέτας Σάμου που με την υπέροχη φωνή της τραγούδησε το «Νικόλα» και χόρεψε το χορευτικό μας το παραδοσιακό «σεργίανι».
Δεν έλειψε και η χορωδία του Συλλόγου που τραγούδησε και χόρεψε ο κόσμος την «γαλάζια περιστέρα» (σεργιάνι) και το «Μαυρουδή» (συρτό).
 Όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος βράβευσε τα Τερπνιωτόπουλα που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας, που φέτος έφθασαν τους 24 επιτυχόντες. Οι ευχές μας για καλή αποπεράτωση των σπουδών τους θα τους συνοδεύουν.
Το χορό τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης με τη μητέρα του Κυπαρισσία Τζουνή, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Βάνης Δημήτριος, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Καλαϊτζής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τρούπης Χρήστος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Γκουγκούδης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Τερπνής κ. Άγγελος Βλαχοδήμος, ο Τοπικός Σύμβουλος Τερπνής  κ. Δρούγγος Χρήστος,  η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης κ. Βλασκίδου Τζούλια, το μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας κ. Μώκος Γιώργος, ο Πρόεδρος κ. Κατσικαρίδης Γιώργος και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης κ. Δεληοτζάκης Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σησαμιωτών Θεσσαλονίκης κ. Μπεκιάρης Γιώργος,  η Πρόεδρος κ. Χατζάκη Ελένη και μέλη του Δ.Σ της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Τερπνής .









































Σχετικά video μπορείτε να δείτε εδώ ,  εδώ , εδώ , εδώ , εδώ και εδώ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ


ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ
ΚΑΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΕ Α.Ε.Ι ΚΑΙ Τ.Ε.Ι

Ο μεγάλος ετήσιος χορός του Συλλόγου και η βράβευση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, προγραμματίστηκε για το μεσημέρι της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2013 στην γνωστή μας αίθουσα ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ στο Δερβένι. Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε πολλούς να το συνδυάσουν με μία οικογενειακή έξοδο για μεσημεριανό φαγητό και κυρίως  στους επιτυχόντες που κατά πλειοψηφία είναι από το χωριό αλλά και τους συγχωριανούς μας από το χωριό να συμμετέχουν στο χορό μας, αφού δεν θα είναι υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν βράδυ. Ένας επιπλέον λόγος που αποτελεί κίνητρο για το φετινό μας χορό είναι και η παρουσία των παραδοσιακών μας οργάνων (νταούλια και ζουρνάδες) τα οποία θα μας  μεταφέρουν  πίσω στο χρόνο και θα μας θυμίσουν τα παλιά «τσιαρπισνά» γλέντια.
Παράλληλα αναγνωρίζοντας την οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας, κρατούμε σταθερή την τιμή των τελευταίων ετών  της πρόσκλησης στα 15 ευρώ.

Η τιμή πρόσκλησης είναι 15 Ευρώ και περιλαμβάνει :

ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ
1ο ΠΙΑΤΟ : Ποπιέτ αλλαντικών & τυριών
ΣΑΛΑΤΑ : ½ Σαλάτα, ½  φέτα
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ :  Μπριζόλα ή Μπιφτέκι ή Εξοχικό ή Κεμπάπ ή  Πανσέτα η Σπάλα η Σνίτσελ αλά κρεμ η  ή Ρολό sause μουστάρδα η Φιλέτο Κοτόπουλο. ΓΑΡΝΙ: Πιλάφι, Πουρέ πατάτες, Ανάμεικτα λαχανικά
ΠΟΤΑ : Κρασί, Ρετσίνα, Μπύρα, Ούζο, Αναψυκτικά, ΝΕΡΑ σε ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Αγαπητοί  συμπατριώτες και φίλοι του Συλλόγου
Ο μεγάλος ετήσιος χορός του Συλλόγου μας που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς, φιλοδοξεί να συνεχίσει τις πετυχημένες εκδηλώσεις μας. Ρυθμίστε λοιπόν από τώρα το πρόγραμμά σας και οργανώστε τις συντροφιές σας, ώστε να μην απουσιάζει κανείς την Κυριακή το μεσημέρι 20 Ιανουαρίου 2013.
    Συνδυάστε το με μία Κυριακάτικη οικογενειακή έξοδο για φαγητό και χορό με νταούλια και ζουρνάδες.
    Επίσης στη μεγαλύτερη αυτή εκδήλωση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη  βράβευση των επιτυχόντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Αποτελεί πλέον θεσμό για το Σύλλογο η βράβευση, η αναγνώριση και δικαίωση των προσπαθειών των παιδιών αλλά και των γονιών για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΤΕΡΠΝΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ



Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του Συλλόγου. Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα οι Τερπνιώτες της Θεσσαλονίκης και οι φίλοι τους αντάλλαξαν ευχές για τον καινούργιο χρόνο και ευχήθηκαν στο Σύλλογο να συνεχίσει με επιτυχία τις δραστηριότητές του.
Αφού ευλόγησε την βασιλόπιτα ο πατήρ Όθωνας, η χορωδία του Συλλόγου με την καθοδήγηση του μαέστρου Γιάννη Βαγενά ερμήνευσε εξαιρετικά παραδοσιακά, έντεχνα και τραγούδησε με τους παρευρισκομένους το «πάει ο παλιός ο χρόνος …». Ακολούθως ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλέκος Τσελεπής  ευχήθηκε Καλή Χρονιά και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στα διάφορα τμήματα του Συλλόγου ενώ παράλληλα ζήτησε από τα μέλη να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να βοηθήσουν στην προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος να σταθεί όρθιος στη δύσκολη εποχή που περνάμε.   Ευχές επίσης απεύθυναν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσ/νίκης Γιάννης Νούλης, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Τερπνής Χρήστος Δρούγγος και ο  κ. Φάνης Μητρούδης από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και Αντιπρόεδρος στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου έκοψε την πίτα για όλους τους φορείς και μοιράστηκαν σ΄ όλους τους παρευρισκομένους πιτάκια. Τυχερός φέτος ο Βαγγέλης Μ. Δρούγγος στον οποίο "έπεσε" το φλουρί που ήταν ένα φλουρί Κωνσταντινάτο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο συγχωριανός μας βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης, ο ευεργέτης του χωριού μας κ. Αναστασιάδης Δημήτριος με τη σύζυγό του Αλκμήνη, ο Τοπικός Σύμβουλος της Τερπνής Χρήστος Δρούγγος το μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Γιώργος Μώκος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ροδολιβινών Θες/νίκης κ. Πασχάλογλου με αντιπροσωπεία του Συλλόγου του.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις γυναίκες του Συλλόγου που ετοίμασαν διάφορα εδέσματα και γλυκά τα οποία προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους.