Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ


Η καθιερωμένη αιμοδοσία του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, προγραμματίστηκε για την Κυριακή 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 στην Τερπνή, από το κινητό συνεργείο αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α.
Καλούνται όλοι οι αιμοδότες να ανταποκριθούν για άλλη μια φορά, δίνοντας ένα ακόμη βροντερό παρόν στο κάλεσμα αυτό του Συλλόγου και παράλληλα ένα παράδειγμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας.
Ιδιαίτερα όσοι έκαναν χρήση και γνώρισαν πολύ καλά την αξία της προσφοράς, έχουν ηθική υποχρέωση να αναπληρώσουν το αίμα που χρειάστηκαν γιατί έτσι αναγνωρίζουν και ανταποδίδουν το καλό, προς τον ανώνυμο Τερπνιώτη αιμοδότη που στάθηκε κοντά τους στη δύσκολη ώρα της δοκιμασίας της υγείας τους.

Πλάι τους και οι νέοι αιμοδότες, ας  μη διστάσουν καθόλου. Αιμοδότες μπορείτε να γίνετε από 18 ετών έως 65.  Όλη η διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 5 λεπτά, το αίμα αναπληρώνεται από τον οργανισμό σε 10 λεπτά, υπάρχει η υποστήριξη υπεύθυνου γιατρού και παρέχεται η δυνατότητα να εξετάσετε το αίμα σας.

Εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει προσφορά ζωής.
Εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει Πολιτισμός.
Ας διαθέσουμε ΟΛΟΙ λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας και ας τρέξουμε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην Τερπνή, προκειμένου να δώσουμε με το αίμα μας ΕΛΠΙΔΑ και ΖΩΗ στον συνάνθρωπό μας, στον συμπατριώτη μας.

Η Παναγία των Παρισίων

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τελικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα.
Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, σε μία αστυνομοκρατούμενη και στρατοκρατούμενη παραλιακή Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, κάτω από συνεχή βροχή, παρήλασαν μπροστά από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα.


Ανάμεσά τους και ο Σύλλογός μας ο οποίος συμμετείχε στο αντιπροσωπευτικό τμήμα της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης.


 
Τελικά η παρέλαση πραγματοποιήθηκε, όπως πραγματοποιήθηκε
Το ερώτημα όμως παραμένει και πρέπει να απαντηθεί απ΄ όλους , ιθύνοντες και μη.
Τέτοιου είδους σιδερόφρακτες παρελάσεις συνάδουν με το μήνυμα της Ημέρας και την τιμή που πρέπει να αποδίδεται σ΄ αυτούς που μας χάρισαν την ελευθερία και τη Δημοκρατία μας ;

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
(Γ.Βαφοπούλου 3-τηλ:2310.424.132/133)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΣΦΙΞΗ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ
ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ

   Σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και το εργαστήριο Τέχνης «Παλίτρα ΧΧΙ» της Μόσχας, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18.00 στο Φουαγιέ του Θεάτρου, έκθεση και Master class φυτοκολλάζ με τίτλο: «Άγγιγμα – παραδόσεις, πνευματική ενότητα των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδας».
   Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Εκατονταετηρίδα 1912-2012.
   Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγράφων – ειδικών της τέχνης του «Φυτοκολλάζ» από διάφορα φυσικά υλικά με θέμα την πνευματική συγγένεια των δύο λαών δια μέσω της κοινής θρησκείας, της αναζήτησης της αλήθειας, της φιλίας και αλληλοϋποστήριξης

   Διάρκεια έκθεσης: 29-10 έως 1-11-2012.
   Παράλληλα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18.00, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 4ου ορόφου, θα πραγματοποιηθούν μαθήματα Φυτοκολλάζ στο Master class.
   Η συμμετοχή του κοινού είναι ε λ ε ύ θ ε ρ η.

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

...ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΓΡΙΤAΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης του Γηροκομείου Τερπνής από το συνεργείο της FIBRAN του κ. Αναστασιάδη.
Ήδη τελείωσε η θεμελίωση και ετοιμάζονται τα μπετά για τον α΄ όροφο.
Ενα κτίριο το οποίο θεμελιώθηκε στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών τον Ιανουάριο του 2012 από τον κ. Αναστασιάδη και τον Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, θα κοσμεί το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή σε δύο χρόνια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Ένα σύγχρονο διόροφο κτίριο δυναμικότητας 49 κλινών με όλες τις προδιαγραφές και το απαραίτητο προσωπικό για να προσφέρει φροντίδα στους απόμαχους της ζωής. 

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

Δέυτερη συνάντηση του νεοιδρυθέντος Τμήματος του Συλλόγου και το μεράκι και η όρεξη περισσεύουν .....
Σπουδαία δημιουργήματα θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πολύ γρήγορα και όπως υποσχέθηκαν όλοι θα είναι έτοιμα για τη Γιορτή του Τσίπουρου που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012.
Η πρόσκληση για όλους να ενταχθούν στη μεγάλη παρέα του Τμήματος είναι ανοιχτή.


 

  

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

«Τριλογία Αλώσεων Θεσσαλονίκης»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Αναπλ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Διονύσης Ψωμιάδης, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης,
ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης   κ. Απόστολος Τζιτζικώστας  
σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε  την παράσταση
 «Τριλογία Αλώσεων Θεσσαλονίκης» της Βάσως Παπαχαραλάμπους , από την Ομάδα Δράσης Τριωδία Θεσσαλονίκης
 την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου  2012 ώρα 9.00 μ.μ,
στην Αίθουσα του Π.Κ. Αλέξανδρος (Εθνικής Εμύνης 1).

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η παράσταση είναι ενταγμένη στο θεσμό «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014» του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

ΓΥΝΑΙΚΑ…ΚΑΣΤΟΡΙΑ


Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς στο πλαίσιο «2012: Σελίδες ιστορίας και μνήμης – Ελευθέρια Καστοριάς» διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Η θέση και ο ρόλος της Γυναίκας στην Καστοριά του χθες και του σήμερα».
Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου.
Ομιλήτρια: Σόνια Ευθυμιάδου - Παπασταύρου, εκπαιδευτικός.
«Βυζαντινή Καστοριά - Ζωγραφική ναών και εικόνων».
Ομιλήτρια: Αγγελική Στρατή, αν.προϊσταμένη της 16ης   Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
«Η Καστοριά» εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής, με έργα μελών του Σωματείου Καστοριανών Γυναικών Θεσσαλονίκης «ΤΟ ΚΕΛΕΤΡΟΝ».
Συμμετέχουν : Στέλλα Κουβά – Θεοδοσοπούλου, Θεοδότα Χρυσικοπούλου και Τζένη Τζιμπισκάκη.

Η είσοδος είναι ε λ ε ύ θ ε ρ η.

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

" Χορέψαμε για τα 100 .."

Τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν οι θεσσαλονικείς χορεύοντας, σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε η 1η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, και μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε μία μεγάλη πίστα.
Γέμισε η Θεσσαλονίκη από χρώμα , παράδοση, πολιτισμό.
Συμμετείχαν 9 Ομοσπονδίες & Ενώσεις Πολιτιστικών Φορέων της πόλης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, η Ενωση Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, τα Λύκεια Ελληνίδων Θεσ/νίκης - Σερρών - Δράμας, η Ένωση Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας, η Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωμματείων Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μικρασιατικών Σωματείων με 1000 και πλέον χορευτές και 80 οργανοπαίχτες.
Το παρόν έδωσε και ο Σύλλογός μας συμμετέχοντας στη δύναμη της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης μαζί με τους Συλλόγους της Αγγίστας, του Αγίου Πνεύματος, του Εμμανουήλ Παπά, του Μοναστηρακίου, της Νιγρίτας και της Σησαμιάς σε μία μακεδονική εμφάνιση, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο κόσμος γεύτηκε τους παραδοσιακούς ακανέδες των Σερρών, προσφορά Βασάκη.
Ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία της πόλης και ξεσηκώνοντας τον κόσμο, κατέληξαν όλοι στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου όπου συνέχισαν το χορό τους μετά την .. ολιγόλεπτη παρουσία και χαιρετισμό του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.Αν τελικά υπήρχε μία καλύτερη οργάνωση στο χώρο του δημαρχείου από τους διοργανωτές, θα ήταν μία ιστορική εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ...


Ξεκίνησαν τα μαθήματα του παιδικού χορευτικού και του εφηβικού χορευτικού με χοροδιδάσκαλο τον Σωτήρη Καραμίντζιο.
Το πρόγραμμα για το παιδικό χορευτικό είναι κάθε Σάββατο 12.30 μ.μ  ενώ τα μαθήματα για το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου θα γίνονται κάθε Κυριακή και ώρα 18.00 μ.μ.


Τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ και καλούμε όλους τους Τερπνιώτες και φίλους να τα πλαισιώσουν γιατί πολλά έχουν να αποκομίσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους απ΄ αυτή τη δραστηριότητα ενώ προσβλέπουμε και το μέλλον του Συλλόγου μας.  

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

 Με πολύ κέφι, όρεξη για δουλειά και δημιουργικότητα ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του το νεοσυσταθέν Τμήμα του Συλλόγου μας, της Δημιουργικής Απασχόλησης & Χειροτεχνίας στην αίθουσα του Συλλόγου μας. Πρώτο μάθημα η κατασκευή "στεφανιών" και "δημιουργίες με χόρτο".
Από την πρώτη μέρα κιόλας φανηκε οτι όσοι ασχοληθούν θα φτιάξουν σπουδαίες δημιουργίες. Σύντομα πιστεύουμε οτι θα προβάλουν το έργο τους στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. 
Όσοι θέλετε να γεμίσετε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης & Χειροτεχνίας. 
Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 7 μ.μ έως 9 μ.μ.
Υπεύθυνες του Τμήματος :   Χαρίκλεια Ιωσηφίδου τηλ. 2310839861 , κιν. 6976085905  και  Αντιγόνη Τσελεπή τηλ.2310414191 , κιν.6973300102

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ