Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας καλωσορίζει για 6η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής.
Ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός που υπόσχεται και φέτος μοναδικές εμπειρίες και πλούσιο θέαμα στο κοινό και τους επισκέπτες της Γέφυρας.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 30, 31 Αυγούστου και 1, 2 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Γέφυρας με ώρα έναρξης των εκδηλώσεων στις 8 το βράδυ.
Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής θα έχει επετειακό χαρακτήρα
μιας και φέτος συμπληρώνονται 100 Χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Στην Ιστορική Γέφυρα και στην έπαυλη όπου στεγάζεται σήμερα το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, συμφωνήθηκε στις 26 Οκτωβρίου του 1912, η άνευ όρων παράδοση της Θεσσαλονίκης στους Έλληνες από τον Τούρκο διοικητή της πόλης Ταχσίν Πασά, γεγονός που υπήρξε καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία και εξέλιξη της Μακεδονίας και της χώρας γενικότερα.
Τα συγκροτήματα που θα τιμήσουν με την παρουσία τους το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής είναι (με αλφαβητική σειρά της φιλοξενούμενης χώρας):
Folk Dance Ensemble ''Rozova Dolina'' ,''Vasil Levski'' Community Center
Βουλγαρία
Folk Music and Dance Group ''Dor Transilvan''
Ρουμανία
Ensemble ''Dom Culture Pirot''
Σερβία
Εκπολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος ''Ο Αριστοτέλης'' Κάτω Κώμης Κοζάνης
 
12μελές Μουσικό Σχήμα με τους Θ.Σέρκο και Π.Δρακόπουλο
 
Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας.
 

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2012


Το πλήρες Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων Γερακίνεια 2012
Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
20:30. Χορευτικά τμήματα του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας ,Παιδείας ,Πολιτισμού και ΑθλητισμούΔήμου Βισαλτίας .
21:30. «Το παραμύθι της Χρυσομαλούσσας» ,αφήγηση παραμυθιού από την Αναστασία Θεοδωρούδη ,με συνοδεία μουσικής .
22:00 Χορωδία του ΚΑΠΗ Νιγρίτας.
Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
20:30 Χορευτικά τμήματα του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας ,Παιδείας ,Πολιτισμού και ΑθλητισμούΔήμου Βισαλτίας .
21:30 Χορευτικά από την Κρητική Αδελφότητα Ν. Σερρών « Το Αρκάδι»
Χορωδία του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας ,Παιδείας ,Πολιτισμού και ΑθλητισμούΔήμου Βισαλτίας
Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012
19:00 Κουκλοθέατρο από τον όμιλο Ορφέα Σερρών.
20:45 Πανβισαλτιακή βραδιά, συμμετέχουν σύλλογοι από όλο το δήμο Βισαλτίας .
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθεί μία από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες που ανέδειξαν τα ξεχωριστά ηχοχρώματα του παραδοσιακού τραγουδιού και συνδημότισσα κ. Νίτσα Τσίτρα .
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012
19:00 STREETBALL BASKET –Διαγωνισμοί τρίποντων ,δώρα από την ΚΑΕ Παναθηναικός .
20:30 Ρόκ συναυλία με τους OUTSIOS BROTHERS
21:30 Συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλου και τους ΕX ANIMO.
Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012
Παράλληλη εκδήλωση (κλειστό γυμναστήριο Νιγρίτας)
10:00 Τουρνουά Green Basket Παίδων με τη συνεργασία της Unesco Σερρών .
Κεντρική πλατεία
21:15 Η μεγάλη συναυλία με την Γλυκερία ,μαζί της η Dilek Koc και η Αρετή Κετιμέ .
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012
11:00 Εγκαίνια τουΝέου ΚΑΠΗ Νιγρίτας (πρώην ΛΑΦ)
17:00 Λαϊκοί Ιππικοί Αγώνες (ιπποδρομίες ) στη θέση Κουσίγελο στην Τερπνή .
Λαογραφικό Μουσείο Νιγρίτας ,Πηγάδι Γερακίνας
19:00 Αναπαράσταση πτώσης της Γερακίνας .
21:00 «Είναι αρρώστια τα τραγούδια» , μουσική παράσταση με τους Qualiteia και τον δεξιοτέχνη του ακορντεόν DashoKurti.. ια μουσική διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι από το χθες στο σήμερα …
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ


Άλλα σχετικά video της εκδήλωσης μπορείτε να παρακολουθήσετε  
εδώ , εδώ και εδώ.
 

3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ


Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 3ο Αντάμωμα Πολιτιστικών Σωματείων & Φορέων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Μαδύτου του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης.
Με τη συμμετοχή 30 και πλέον Συλλόγων, ανάμεσά τους και ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης με αντιπροσωπευτικό τμήμα του χορευτικού ενηλίκων, η Ν. Μάδυτος γνώρισε μία ξεχωριστή βραδιά με κέφι, χορό και τραγούδι. Η πλατεία του χωριού πλημμύρισε από μουσική και χρώματα. Όλα τα χορευτικά , χωρισμένα σε εθνολογικές ενότητες, αφού περιήλθαν τις γειτονιές του χωριού, όπου σε κάθε γωνιά τους περίμενε πλούσιος μπουφές που με πολύ μεράκι είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού, κατέληξαν στην Κεντρική Πλατεία, όπου όλοι μαζί αλλά και ο κόσμος χόρεψαν χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα.
Αξίζει πολλά συγχαρητήρια το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μαδύτου για την άψογη οργάνωση και την φιλοξενία που μας παρείχαν. Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Στέλιος Τσίφτης και ο χοροδιδάσκαλος των χορευτικών τους κ. Βουβάκης που είχε και την γενική παρουσίαση της εκδήλωσης. Βέβαια πρέπει να τονιστεί οτι μεγάλη συμμετοχή σ΄ αυτή την επιτυχία είχαν όλοι οι κάτοικοι της Ν. Μαδύτου που αγκάλιασαν την προσπάθεια του Συλλόγου τους και βοήθησαν ενεργά.
Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε , όπως πάντα όπου κι αν πηγαίνουμε, με αγαπητούς συγχωριανούς μας (οικογένεια Κώστα Τσικμά, Θεολογία Πέγου) που έτυχε να παρευρίσκονται στην εκδήλωση και το χαρήκαμε ιδιαίτερα.



 











Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Στην πόλη του Αμαρουσίου άναψε χθες η Φλόγα της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, που θα ταξιδέψει από άκρο σε άκρο στη χώρα μας, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας ως ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης στο συνάνθρωπό μας και θα καταλήξει στις 28 Σεπτεμβρίου στο Καναλάκι Πρεβέζης, όπου και θα ανάψει ο βωμός για την έναρξη της 25ης Αμφικτυονίας Εθελοντών Αιμοδοτών .
Στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 6:00 το απόγευμα, τη Φλόγα παρέλαβε ο 1ος λαμπαδηδρόμος Ολυμπιονίκης των Special Olympics Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου.
Ακολούθως, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου να αποδίδει τιμές, σε πομπή εθελοντές αιμοδότες και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων πορεύτηκαν στο δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου άναψε ο βωμός, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Τη Φλόγα, με προορισμό το Ξυλόκαστρο, παρέλαβαν εκπρόσωποι του Σ.Ε.Α. Ξυλοκάστρου Κορινθίας, που είναι και οι εμπνευστές του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας, για να ξεκινήσει το ταξίδι της σ΄ όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων φέτος για πρώτη φορά  (21/9 στην Κόνιτσα, στις 22/9 στο Αργυρόκαστρο και στις 23/9στα Τίρανα)
Από το χωριό μας θα περάσει την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, τις Σέρρες τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και τη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου. Υπεύθυνος διοργανωτής για το χωριό μας είναι ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, για τη Νιγρίτα ο Ορειβατικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ.
Στην πόλη των Σερρών την ευθύνη έχει η Αιμοδοσία του Γ. Νοσοκομείου Σερρών και  τη φλόγα θα μεταφέρουν φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Σερρών και εκπρόσωποι της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κ. Μακεδονίας, ενώ στη Θεσσαλονίκη την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων και τη φλόγα θα μεταφέρουν λαμπαδηδρόμοι των Συλλόγων μελών της, της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κ. Μακεδονίας και του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΝΔΗΛΙΟΥ


Γιορτάστηκε και φέτος το Άγιο Μανδήλιο στο ομώνυμο παρεκκλήσι στο Παλαιόκαστρο της Τερπνής με κατάνυξη και πλήθος κόσμου, με "υπαίθρια" καφενεία (8 συνολικά!!!), χωρίς την παρουσία μετά από πολλά χρόνια του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγου και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της συνάντησης των απανταχού Τερπνιωτών που διοργάνωνε ο Σύλλογός μας.
Τον πανηγυρικό Εσπερινό παραμονή της γιορτής, τέλεσαν ο αρχιμανδρίτης πατήρ Αυγουστίνος και οι ιερείς του χωριού μας πατέρες Παναγιώτης Δήμου και Βασίλειος Κουτσούρας. Το Θείο λόγο κύρηξε ο πατήρ Γεώργιος Κελεμπέκης.
Ακολούθως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής με μία όμορφη και συγκινητική εκδήλωση τίμησε τον κ. Γκέκα Παναγιώτη ο οποίος σαν Γ. Γραμματέας της Κοινότητος Τερπνής κατά τα έτη 1972 - 1974 επαναδραστηριοποίησε τον προσκοπισμό στο χωριό μας και πρωταγωνίστησε σε διάφορες εκδηλώσεις τότε, παρουσία προσκόπων της εποχής εκείνης.
Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Μανδηλίου, προσφέρθηκε καφές από την εκκλησιαστική επιτροπή και πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι Αγώνες σκοποβολής.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλαϊτζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπάγκαλας Κώστας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γκουγκούδης Κώστας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μπάγκαλας,ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Δρούγγος, ο π. Δήμαρχος Νιγρίτης κ. Δάπης Δημήτρης, Πρόεδροι και Διοικητικά συμβούλια φορέων του χωριού μας, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και πλήθος κόσμου.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ


Πρόγραμμα Πολιτιστικού τριημέρου Πεντάπολης

13 έως 15 Αυγούστου 2012

Δευτέρα 13 Αυγούστου
18:30   Παιδική βραδιά με διάφορα παιχνίδια, τοξοβολία, τσουβαλοδρομίες, αναρρίχηση, ζωγραφική και πολλές εκπλήξεις, fly fox, γέφυρα, πέρασμα. Σε συνεργασία με το » Περιβαλλοντικό Πάρκο Άνω Βροντούς.»
21:30   Θέατρο Σκιών " ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ "

Τρίτη 14 Αυγούστου
19:00   Αναβίωση " ΝΤΟΥΝΤΟΥΛΑΣ "
21:00  Περιφορά της Ιερής Εικόνας  Κοιμήσεως της Θεοτόκου ( Με την συνοδεία της φιλαρμονικής, παιδάκια με φαναράκια και του λαού της Πεντάπολης).
22:00  Λαϊκή βραδιά με την ορχήστρα του Μινόρε της Αυγής.

Τετάρτη 15 Αυγούστου
18:30  Αγώνας δρόμου  " Ο Γύρος της Πεντάπολης". Μπορούν να συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Εμμ. Παπά. ( Πληροφορίες και λεπτομέρειες για την δήλωση συμμετοχής και την διαδρομή θα δίνονται μέχρι και δύο (2) ώρες πριν από την εκκίνηση).
20:15  Βράβευση Αριστούχων μαθητών Γυμνασίου.
20:30  Διαγωνισμός σύγχρονου χορού από παιδιά της Πεντάπολης
21:00  Θεατρική παράσταση με τοπική διάλεκτο "Δαρνάκικη εκδρομή Ζτούζλα "
22:30  Παρουσίαση διάφορων λαϊκών χορών από το παιδικό χορευτικό
23:00  Γλέντι με μουσική με Dj του συλλόγου.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Κατά την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ. Οι ομάδες θα αγωνίζονται στο γήπεδο του λυκείου Πεντάπολης  καθημερινά από τις 18:30.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

«Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη. Κλείσιμο καλοκαιρινής καμπάνιας με προβολή ταινίας.»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών κλείνει την καλοκαιρινή της καμπάνια «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» στις 9 Αυγούστου, με προβολή της ταινίας «Το καναρινί ποδήλατο» του Δημήτρη Σταύρακα. Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης στις 7:00 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Είδος Ταινίας: Αισθηματική
Έτος Παραγωγής: 1999
Ηλικίες:7+
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σταύρακας
Σενάριο: Δημήτρης Σταύρακας
Διάρκεια: 101'
Υπόθεση
Ένας νεαρός δάσκαλος ο Άρης, αναλαμβάνει την έκτη τάξη σ' ένα δημοτικό σχολείο της Αθήνας. Ανάμεσα στους μαθητές του, διακρίνει τον Λευτέρη, που σχεδόν δεν μπορεί να διαβάσει και γενικά αδυνατεί να παρακολουθήσει την πρόοδο των υπολοίπων παιδιών. Ο Άρης διαπιστώνοντας ότι ο μικρός έχει απομονωθεί από τους συνομηλίκους του και ότι δεν είχε καμία υποστήριξη από τους προηγούμενους δασκάλους του αλλά ούτε και από το σπίτι του, αποφασίζει να τον βοηθήσει πρακτικά και ηθικά. Τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά μέχρι την στιγμή που κατά την απουσία του Άρη, ο Λευτέρης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αγριότητα και τον κυνισμό μικρών και μεγάλων.

ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2012

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ – Π. ΧΑΙΚΑΛΗΣ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ-Κ.ΚΟΚΛΑΣ- Δ.ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΗ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ - ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- ΣΥΝΑΥΛΙΑ- ΓΑΛΑΝΗ-ΑΛΕΞΙΟΥ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ – Σ. ΞΑΡΧΑΚΟΣ- Ι. ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- ΣΥΝΑΥΛΙΑ-Ε. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ- Μ. ΣΤΟΚΑΣ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- ΣΥΝΑΥΛΙΑ -ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ-ΚΑΡΟΤΟΝΕ-ΜΠΟΥΛΑΣ-ΣΤΑΡΟΒΑΣ-ΚΟΥΤΡΑΣ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ- ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του Φεστιβάλ και στο www.viva.gr
Περισσότερες πληροφορίες κος Χρήστος Κολοβός, τηλ. 6942853691