Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

                                      7 - 8 ΜΑΙΟΥ
ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Μετά από παράκληση πολλών μελών του Συλλόγου μας, το Δ. Σ αποφάσισε να πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Μαΐου 2011 στα Γιάννενα και τα Ζαγοροχώρια.
Στη διάρκεια της εκδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου τα Γιάννενα με την μακραίωνη ιστορία του, θα περιηγηθούμε το Μουσείο του Βρέλη με τα κέρινα ομοιώματα, το νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων με το σπίτι του Αλή Πασά και της κυρά Φροσύνης, το τείχος της πόλης και τον μόλο, όπου θα γευματίσουμε.
Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε ταβέρνα της πόλης και θα γευτούμε τα ηπειρώτικα φαγητά και θα γλεντήσουμε όπως εμείς ξέρουμε σε κάθε εκδρομή….
Τη δεύτερη ημέρα θα επισκεφθούμε τα χωριά του Κεντρικού Ζαγορίου (Ελάτη, Κήπους, Δίλοφο, Μονοδένδρι). Θα θαυμάσουμε την υπέροχη φύση, τα ξακουστά πέτρινα γεφύρια και το περίφημο φαράγγι του Βίκου.
Η τιμή της εκδρομής κατά άτομο είναι 75 ευρώ και περιλαμβάνει :
Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο
Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο και πρωινό
Η αναχώρηση του λεωφορείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από την πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα του Βενιζέλου) και ώρα 07.30 π.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής σ΄ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας..

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ


Πέμπτη 28 Απριλίου στις 8.30 μ.μ στην πλατεία της Τερπνής θα πραγματοποιηθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της παραμονής του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής και θα χορέψουν τα τέσσερα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού συλλόγου. Θα παίξει η υπέροχη ορχήστρα του Παναγιώτη Ζαρίμπα για όλο τον κόσμο.


Επίσης θα τελεστούν κανονικά τα εκκλησιαστικά προγράμματα ως εξής: 
Πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στα Πλατανούδια Πέμπτη 28 Απριλίου στις 7.00 μ.μ
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επίσης στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στα Πλατανούδια την Παρασκευή 29 Απριλίου στις 8.00 π.μ
Αναδημοσίευση από το blog του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής 

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑ

Άρχισαν με επιτυχία οι 4 ήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νιγρίτας με τίτλο "ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΓΙΟΡΤΗ".
Στην πρώτη μέρα των εκδηλώσεων πήρε μέρος και το χορευτικό συγκρότημα ενηλίκων  του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης μαζί με τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νιγρίτας, του Μορφωτικού Συλλόγου Βέργης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικόκλειας.Παράλληλα λειτουργούσε και Έκθεση ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων του Συλλόγου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.
Όλα τα χορευτικά συγκροτήματα έδωσαν τον καλύτερο ευατό τους και πρόσφεραν ενα πλούσιο απολαυτικό δίωρο στους παρευρισκόμενους. Δίκαια καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, που θα μπορούσε όμως να είναι περισσότερος ...
Όλα τα χορευτικά συγκροτήματα με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Συλλόγου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, έφθασαν 
στην εξέδρα της Κεντρικής Πλατείας Νιγρίτας χορεύοντας την  πατινάδα  

*Συλλογος Πολιτιστικων Δραστηριοτητων ''Η ΝΙΓΡΙΤΑ''
 



*Πολιτιστικος Μορφωτικος Συλλογος ΒΕΡΓΗΣ
 




*Λαογραφικος Ομιλος ΝΙΚΟΚΛΕΙΑΣ 






Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου μας χόρεψε τους χορούς πατινάδα , τρεχάτο , τσουράπιασεργιάνι  . χασαπιά , συρτός


















Η οργάνωση και η φιλοξενία από το Σύλλογο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νιγρίτας άριστη. Πολλά συγχαρητήρια σ΄όλα τα μέλη του Δ.Σ που αξίζουν θερμότερης συμπαράστασης απο τον κόσμο της Νιγρίτας γιατί πραγματικά προσφέρουν τεράστιο πολιτιστικό έργο.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΓΙΟΡΤΗ!!!

Εμφάνιση του χορευτικού τμήματος Ενηλίκων του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας στις 8.30 μ.μ, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νιγρίτας, με αφορμή το Πάσχα.
Συγκεκριμένα σήμερα 25 Απριλίου θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα  και θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

*Συλλογος Πολιτιστικων Δραστηριοτητων ''Η ΝΙΓΡΙΤΑ''
*Πολιτιστικος Μορφωτικος Συλλογος ΒΕΡΓΗΣ
*Συλλογος ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ Θεσ/νικης
*Λαογραφικος Ομιλος ΝΙΚΟΚΛΕΙΑΣ
*Μουσικο Αφιερωμα
*Εκθεση ζωγραφικης παιδικων τμηματων

Αύριο 26 Απριλίου θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα  και θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
*Πολιτιστικος Συλλογος ΤΟΥΜΠΑΣ
*Πολιτιστικος Συλλογος Ν.ΣΚΟΠΟΥ ''Ο ΟΡΦΕΑΣ''
*Πολιτιστικος Συλλογος Ν.ΣΟΥΛΙΟΥ *ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!!



Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Σε μία φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η Ετήσια τακτική Γ. Συνέλευση, σήμερα στην αίθουσα του Συλλόγου.
Κατά την έναρξη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του Συλλόγου, προβλήθηκε video - αφιέρωμα για τους Τερπνιώτες που διατέλεσαν κατά καιρούς στις Διοικήσεις του Συλλόγου και σήμερα δεν βρίσκονται εν ζωή.
Το σχετικό video που επιμελήθηκε ο συγχωριανός μας Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Τρούπης και το PLANO STUDIO μπορείτε να το δείτε εδώ .
Παρουσία και συγγενών τους, θυμηθήκαμε τον γιατρό Μηνά Καρούση (α΄ Πρόεδρο του Συλλόγου), τον Γιώργο Σταματόπουλο (β΄ Πρόεδρο του Συλλόγου), τον Γιώργο Τσίκαλα (μέλος, αντιπρόεδρο και ταμία του Συλλόγου για πολλά χρόνια), τον Κωστα Χονδρό (μέλος της α΄ Εξελεγκτικής Επιτροπής) και την Κατερίνα Θ. Στεφανή (Ειδική Γραμματέα και ταμία του Συλλόγου). Ας είναι αιωνία τους η μνήμη ...
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Νούλης προχώρησε στον Διοικητικό απολογισμό και ο ταμίας Στάθης Πασχαλούδης στον οικονομικό απολογισμό.
Διαβάστηκε η έκθεση της Εξελεγτικής Επιτροπής από τον πρόεδρό της Νίκο Μιχαλάκη και το σώμα ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ τα πεπραγμένα.
Το λόγο πήραν και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και αρκετοί απο τους παρευρισκομένους και καθορίστηκε η περαιτέρω πορεία του Συλλόγου.
Τέλος, ύστερα από πρόταση του κ. Κώστα Τσίκαλα και αφου δεν υπήρξαν άλλοι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι, αντιπρόσωποι του Συλλόγου μας στην Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να παραμείνουν οι ίδιοι που υπάρχουν και σήμερα, δηλαδή Νούλης Κ. Ιωάννης, Τσελεπής Αλέξανδρος και Παπίκας Άγγελος.
Βέβαια μετά το πέρας της Γ. Συνέλευσης ακολούθησε η καθιερωμένη ... οινοποσία με τερπνιώτικο τσίπουρο και μεζέδες που ετοίμασαν οι γυναίκες του Συλλόγου.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΩΡΑΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2011

Από τον Εµπορικό Σύλλογο Ν. Σερρών ανακοινώνεται ότι κατά την περίοδο του Πάσχα, τα καταστήµατα των Σερρών θα λειτουργήσουν µε το κάτωθι ωράριο:



Μ. Δευτέρα
18 Απριλίου 2011
08.30-14.00 και 17.30-21.00
Μ. Τρίτη
19 Απριλίου 2011
08.30-14.00 και 17.30-21.00
Μ. Τετάρτη
20 Απριλίου 2011
08.30-14.00 και 17.30-21.00
Μ. Πέμπτη
21 Απριλίου 2011
08.30-14.00 και 17.30-21.00
Μ. Παρασκευή
22 Απριλίου 2011
12.00-18.00 συνεχώς
Μ. Σάββατο
23 Απριλίου 2011
08.30-16.00 συνεχώς
Τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα (Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011), τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Η Γ. Γραμματέας

Κεχαγιάς Άγγελος
Λουτράδη Μαρίνα

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δελτίο Τύπου
Με πρωτοβουλία του Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ διοργανώνεται αιμοδοσία κοινωνικής ευαισθητοποίησης με τίτλο «Σταγόνες Ζωής» και σύνθημα «Δώσε Αίμα – Δώσε Ζωή!», το Σάββατο 16 Απριλίου 2011, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία και θα έχει την αποκλειστική ευθύνη διάθεσης των φιαλών αίματος που θα συγκεντρωθούν.
Για την πραγματοποίηση της αιμοδοσίας, η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Γ.Ν.Θ. θα βρίσκεται μεταξύ των οδών Μητροπόλεως και Λεωφ.Νίκης, από τις 9.00 έως τις 14.00.
Σκοπός της προσπάθειας είναι να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, ώστε να συνεισφέρουν εθελοντικά στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης σε αίμα που παρουσιάζεται κατά την περίοδο του Πάσχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη προσπάθεια έχει την ευγενική υποστήριξη της AMITA.
Με την παράκληση να δημοσιευθεί/αναμεταδοθεί/αναρτηθεί.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:
T: 2310560311

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου η καθιερωμένη Ανοιξιάτικη Εθελοντική Αιμοδοσία στην Τερπνή.
Για μία ακόμη φορά οι συνειδητοποιημένοι πλέον Τερπνιώτες έδωσαν με το αίμα τους ΖΩΗ και ΕΛΠΙΔΑ στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό τους.
Για μία ακόμη φορά έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους
Ο αριθμός των φιαλών που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε το φράγμα των 50 που ήταν στην περασμένη αιμοδοσία και έφθασε τις 54 φιάλες.
 Το πιο ενθαρυντικό όμως είναι το γεγονός οτι έδωσαν το παρόν τους πολλοί νέοι εθελοντές αιμοδότες και ηλικιακά που σημαίνει οτι το εθελοντικό αιμοδοτικό κίνημα των Τερπνιωτών έχει μέλλον.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια στους αιμοδότες από την Τερπνή, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, τη Νιγρίτα, τις Σέρρες, τη Βέροια και την Αγία Παρασκευή που έδωσαν το παρόν τους.













Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Tην Κυριακή 17 Απριλίου,και ώρα 10.30 π.μ θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε (Β΄ Κυριακή) η Ετήσια Γ. Συνέλευση του Συλλόγου , σύμφωνα με το καταστατικό,  στην αίθουσα του Συλλόγου Στρατηγού Παπούλα 37 - 39,  με θέματα ημερήσιας διάταξης :
  1. Διοικητικός Απολογισμός
  2. Οικονομικός Απολογισμός
  3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
  4. Προτάσεις και σχεδιασμοί για την πορεία του Συλλόγου
  5. Ανάδειξη αντιπροσώπων του Συλλόγου στην Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης.
Καλούνται ΟΛΟΙ οι Τερπνιώτες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση αυτή, γιατί πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Γενική Συνέλευση αποτελεί το κορυφαίο όργανο του Συλλόγου, γίνεται μια φορά το χρόνο και θα πρέπει όλοι να εξοικονομήσουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας ώστε να συμβάλουμε στη συνέχεια της ύπαρξης και της πετυχημένης πορείας του Συλλόγου μας.

Κατά την έναρξη της Γ. Συνέλευσης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα για τους Τερπνιώτες που διατέλεσαν κατά καιρούς στις Διοικήσεις του Συλλόγου και σήμερα δεν βρίσκονται εν ζωή. Συγκεκριμένα τους : Μηνά Καρούση, Γεώργιο Σταματόπουλο, Κων/νο Χονδρό, Γεώργιο Τσίκαλα και Κατερίνα Στεφανή.

Και βέβαια στο τέλος θα ακολουθήσει η καθιερωμένη … οινοποσία.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

«Ρισπέκτ» του Jack Thorne στα "Αστέρια"

Το Θέατρο Χώρα ταξιδεύει στις Σέρρες και στην Καβάλα με το

«Ρισπέκτ»
του Jack Thorne
γραμμένο στα πλαίσια του προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας  
Connections* 2008”

Yπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και
του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
 
Θέατρο αποκλειστικά για εφήβους

Το θέατρο Χώρα, για τρίτη χρονιά, και μετά το πολύ επιτυχημένο Chatroom, συνεχίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό θεσμό σε όλη την Ευρώπη, το θέατρο αποκλειστικά για εφήβους με την παράσταση «Ρισπέκτ».

Γιατί θέατρο αποκλειστικά για εφήβους;
Διότι η εφηβεία είναι το δύσκολο και συναρπαστικό πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση και μέχρι πρόσφατα είχε αγνοηθεί από τα θεατρικά δρώμενα. Οι παραστάσεις περιορίζονταν σε αυτές για ενηλίκους και παιδιά. Το θέατρο Χώρα  αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και την ευθύνη να επικοινωνήσει με τους νέους, να μιλήσει τη γλώσσα τους, χωρίς σοβαροφάνεια και διδακτισμό, για τα θέματα που τους αφορούν, τους ψυχαγωγούν και ακουμπούν στην δική τους αισθητική.

Ποιο είναι το περιεχόμενο του κειμένου και πώς είναι η παράσταση;
Παρακολουθούμε 3 μοναδικές μέρες από την ζωή του 16χρονου Τόμι. Τον συναντάμε να αναρωτιέται με παιδική αφέλεια αν θα μπορούσε να είναι το... σίκουελ του θεανθρώπου… και γινόμαστε μέτοχοι της απότομης ενηλικίωσής του μετά τον βίαιο θάνατο του αδελφού του σε κακόφημη γειτονιά της πόλης.
Απομονωμένος ως τότε στην ασφάλεια του δωματίου του και του υπολογιστή του, αποφασίζει να βγει στην πραγματική ζωή κάνοντας μια ηρωική πράξη, να θάψει τον αδελφό του στο πεζοδρόμιο, στο σημείο που βρέθηκε νεκρός. Η συγκίνηση εναλλάσσεται με το γέλιο, η απόφαση με το δισταγμό, το παρόν με τις αναμνήσεις, οι συζητήσεις με τα τραγούδια σε ένα καταιγισμό απίστευτων συναντήσεων με ανθρώπους που θέλουν να τον αποτρέψουν από το να θάψει τον αδελφό του στο πεζοδρόμιο για να μην χαλάσει την αισθητική και την υγιεινή των κατοίκων ή πολύ απλά γιατί πρέπει να πάρει άδεια από…τον Δήμο.
 Όταν ο Τόμι, με την επιμονή του, αρχίζει να γνωρίζει έστω και αργά τον αδελφό του,  μέσα από απανωτές ανατροπές, για το ποιος ήταν πραγματικά και πώς σκοτώθηκε, βρίσκει και την δική του ταυτότητα, και έτσι εφόσον έχει συμφιλιωθεί μαζί του, δεν χρειάζεται πια να τον θάψει στο πεζοδρόμιο.

Γιατί να παρακολουθήσει ο έφηβος το Ρισπέκτ;

Ρ          για την απρόσμενη Ροή της ζωής
Ι           για την Ιστορία ως προσωπική μας υπόθεση
Σ          για τον Σεβασμό στις επιλογές των άλλων
Π          για την Πίστη στις ικανότητες του ανθρώπου
Ε          για την Ελευθερία της σκέψης
Κ          για την Κατάφαση στην καλή πλευρά των πραγμάτων
Τ          για την Τόλμη απέναντι στο μέλλον.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Διασκευή: Αντώνης Γαλέος, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Κατερίνα Μπερδέκα
Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κίνηση: Πατρίτσια Απέργη
Μουσική: Γιαννουλάδης Σταύρος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Μαϊστράλη
Παίζουν: Γιώργος Βουβάκης, Απόστολος Κουτσιανικούλης, Γιώργος Ματαράγκας, Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Αθηνά Μπερδέκα, Κωνσταντίνος Μωραίτης
Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, Λυκόφως ΑΜΚΕ

*Το Connections είναι ένα ιδιαίτερα πετυχημένο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας και αποτελεί θεσμό εδώ και 17 χρόνια. Συγγραφείς από όλο τον κόσμο καλούνται για να γράψουν έργα ειδικά για εφήβους τα οποία και παίζονται από νεανικές θεατρικές ομάδες. http://www.nationaltheatre.org.uk/newconnections

Πληροφορίες:
Το ‘Ρισπέκτ’ θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών «Αστέρια» στις 11 και 12 Απριλίου
Και στο Δημοτικό Θέατρο Καβάλας «Αντιγόνη Βαλάκου» στις 13,14 και 15 Απριλίου
Τιμή εισιτηρίου: 10ευρώ (Το Θέατρο Χώρα λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας αποφάσισε να μειώσει το εισιτήριο απο 12ευρώ που ίσχυε τη θεατρική σεζον 2009-2010)

Θέατρο Χώρα
Τμήμα εφηβικού θεάτρου
Αμοργού 18-20
Υπεύθυνη επικοινωνίας
Αθηνά Μπερδέκα
Τηλέφωνο: 210 7226347, 6944960790
e-mail: choratheater.efiviko@gmail.com

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

«Το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία και πως επηρεάζει τη χώρα μας»

Ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης διοργανώνει

μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση - ομιλία με τον γνωστό μας Σερραίο καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής του Α.Π.Θ κ. Παπαστεφάνου. Παραθέτουμε την πρόσκληση που απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην ομιλία του καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κων/νου Παπαστεφάνου με θέμα «Το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία και πως επηρεάζει τη χώρα μας», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Ιπποδρομίου), την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 και ώρα 20.00.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος                             Η Γ.Γραμματέας
Θεόδωρος Στρογγύλης           Μαίρη Κηπουρού - Πούλιου


Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Υποστηρίζουμε τους φίλους μας στην Ιαπωνία

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Τις τελευταίες ημέρες όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον όλεθρο που ζει η χώρα του Ανατέλλοντος  Ηλίου. Φυσική καταστροφή και πυρηνικός εφιάλτης, δοκιμάζουν μια χώρα σύγχρονη, που παρά τις τεράστιες δυσκολίες στέκει όρθια και προσπαθεί με το πείσμα, που χαρακτηρίζει την κουλτούρα της.
        Στην προσπάθεια αυτή, οι Σερραίοι θέλοντας να βοηθήσουν, με πρωτοβουλία της Διοίκησης και του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, διοργανώνεται εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας, στους παρακάτω σταθμούς προσφοράς αίματος :
Δευτέρα 11/4/2011- Λέσχη Αξιωματικών Σερρών. Ώρα 9.00 έως 13.00
Τρίτη 12/4/2011- Κ.Υ. Νιγρίτας. Ώρα 9.00 έως 13.00
Τετάρτη 13/4/2011- Τ.Ε.Ι. Σερρών. Ώρα 9.00 έως 13.00
Πέμπτη 14/4/2011- Κ.Υ. Σιδηροκάστρου. Ώρα 9.00 έως 13.00
Παρασκευή 15/4/2011- Πολιτιστικό Κέντρο Αστέρια Σερρών. Ώρα 9.00 έως 13.00
        Η προσφορά αίματος αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο δεσμό μεταξύ των ανθρώπων. Είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Είναι δικαίωμα ζωής και υποχρέωση κάθε πολίτη.
Σχετικό video μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ 

Μία πραγματικά αξιέπαινη προσπάθει του Γ. Νοσοκομείου Σερρών & του Σταθμού Αιμοδοσίας, που δείχνει την ανθρωπιά και τον Αλτρουισμό των Σερραίων. Βέβαια οι Τερπνιώτες και οι φίλοι τους αιμοδότες στηρίζουν τέτοιες ενέργειες και θα το αποδείξουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στην καθιερωμένη Ανοιξιάτικη Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην Τερπνή.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

 Η "Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Νοσημάτων, ΕΜΚΑΝ" και η Καρδιολογική  Κλινική του Γ. Ν. Θεσσαλονίκης "Γ. Γεννηματάς" οργανώνουν την ενδιαφέρουσα και επίκαιρη 4η/2011 Επιστημονική Ημερίδα «Προσεγγίζοντας την υπερκοιλιακή καρδιακή αρρυθμία στους  ενήλικες» στο Ολυμπιακό Μουσείο - Μουσείο Αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη (Σάββατο, 9 Απριλίου 2011,  09.00-14.00,
Είσοδος ελεύθερη, Χορήγηση μορίων παρακολούθησης CME - CPD, EACCME UEMS).

 Για την Οργανωτική Επιτροπή,
Δρ Ψυρρόπουλος Ζ. Δημήτριος
Συντονιστής Διευθυντής Ε.Σ.Υ. - Πρόεδρος ΕΜΚΑΝ

 Γραμματεία:
 -Καρδιολογική Κλινική, Εθνικής Αμύνης 41, ΤΚ 54635, Θεσσαλονίκη
 Τηλ: 2310-963286, Φαξ: 2310-963288, Website: www.g-cardiology.gr,
 e-mail: info@g-cardiology.gr
 -Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Νοσημάτων, Αλ. Παπαναστασίου 49, ΤΚ  54453, Θεσσαλονίκη
 Τηλ: 2310-920040, Website:  www.sos-cardiovascular.org, e-mail:
 info@sos-cardiovascular.org

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

"Εξουσία, τι μπάλα παίζεις;"

Το Σάββατο 9 Απριλίου, στις 7.30 μμ, στην αίθουσα «Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών
 (Π. Κωστοπούλου 2) ο Διονύσης Ελευθεράτος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο

Ένας πρόεδρος της Αργεντινής χρίζει την κόρη του οπαδό της ομάδας που ο ίδιος αντιπαθεί. Ο τελικός ενός Ευρωμπάσκετ «ναρκοθετεί» τις ελληνοσερβικές σχέσεις. Άγγλος πρωθυπουργός αλλάζει ομάδα καθ’ υπόδειξη των συμβούλων του. Οι κυβερνήσεις Αιγύπτου και Αλγερίας «κηρύσσουν» ποδοσφαιρικό-πολιτικό πόλεμο. Ο Γάλλος πρόεδρος ωρύεται για την αποτυχία των «Τρικολόρ» στο Μουντιάλ 2010, την ημέρα που δύο εκατομμύρια συμπατριώτες του διαδηλώνουν για το συνταξιοδοτικό. Καρδινάλιοι κάνουν ραδιοφωνικά κηρύγματα για την Εθνική Ιταλίας. Ισραηλινός συνταγματάρχης προτρέπει ποδοσφαιριστές να πολεμήσουν όπως οι στρατιώτες του στη Γάζα.
            Αυτά και πολλά ακόμη θαυμαστά, μεταξύ θυμηδιών, «μέσων καταστάσεων» και τραγωδιών, χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της εξουσίας με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Της πολιτικής (κυρίως) εξουσίας, αλλά και της δικαστικής, της στρατιωτικής, της δημοτικής, όπως και της «4ης».
            Ο Διονύσης Ελευθεράτος «ακτινογραφεί» χαρακτηριστικές ιστορίες, πολύ νωπές στην πλειονότητά τους, από Ελλάδα και εξωτερικό. Δείχνει τι κρύβεται πίσω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Περιγράφει το πολιτικό φόντο αθλητικών γεγονότων. Αναλύει κινήσεις εντυπώσεων, αντιπερισπασμούς, σχέδια, αλλά και παθήματα, γκάφες, νίλες. Διότι μια μπάλα, ακόμη και την εξουσία μπορεί ενίοτε να πάρει από κάτω.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο σύνδεσμος φίλων Πανσερραϊκού «Che Guevara Club» .
Ομιλητές:
Σάββας Κωφίδης, προπονητής ποδοσφαίρου, παλαίμαχος διεθνής παίκτης 
  Βασίλης Τζανακάρης, συγγραφέας
Στέργιος Γαλάνης, δικηγόρος, αντιδήμαρχος Σερρών 
Γιατί... η Εξουσία παίζει μονότερμα τον αθλητισμό,
αλλά καμιά φορά τρώει γκολ στην κόντρα

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ


Η καθιερωμένη ανοιξιάτικη εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, προγραμματίστηκε για την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στην Τερπνή, από το κινητό συνεργείο αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών.
Καλούνται όλοι οι αιμοδότες να ανταποκριθούν για άλλη μια φορά, δίνοντας ένα ακόμη βροντερό παρόν στο κάλεσμα αυτό του Συλλόγου και παράλληλα ένα παράδειγμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας.
Ιδιαίτερα όσοι έκαναν χρήση και γνώρισαν πολύ καλά την αξία της προσφοράς, έχουν ηθική υποχρέωση να αναπληρώσουν το αίμα που χρησιμοποίησαν, γιατί έτσι αναγνωρίζουν και ανταποδίδουν το καλό, προς τον ανώνυμο Τερπνιώτη αιμοδότη που στάθηκε κοντά τους στη δύσκολη ώρα της δοκιμασίας της υγείας τους.

Πλάι τους και οι νέοι αιμοδότες, ας  μη διστάσουν καθόλου. Αιμοδότες μπορείτε να γίνετε από 18 ετών έως 65.  Όλη η διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 5 λεπτά, το αίμα αναπληρώνεται από τον οργανισμό σε 10 λεπτά, υπάρχει η υποστήριξη υπεύθυνου γιατρού και παρέχεται η δυνατότητα να εξετάσετε το αίμα σας.

 

Εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει προσφορά ζωής.
Ας διαθέσουμε ΟΛΟΙ λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας και ας τρέξουμε την Κυριακή 10 Απριλίου στην Τερπνή, προκειμένου να δώσουμε με το αίμα μας ΕΛΠΙΔΑ και ΖΩΗ στον συνάνθρωπό μας, στον συμπατριώτη μας.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

"Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας" 2011

«Πολιτισμός και Κοινωνική ευαισθησία»

Οι Φίλοι του Ιδρύματος Mελίνα Mερκούρη, σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ΑΕ και την υποστήριξη της HΕLΕXP0 ΑE οργανώνουν το 2011,για Ι7η χρονιά, τις Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας, με πολύ ενδιαφέρουσες
εκδηλώσεις και προσκαλούν εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς επίσης μαθητές, σπουδαστές , φοιτητές, μέλη πολιτιστικών Φορέων και βεβαία το ευρύτερο καινό, να παρακολουθήσουν την πολιτιστική Άνοιξη των Φίλων του Ιδρύματος Mελίνα Μερκούρη.
Με τη Διεθνή , «Έκθεση Παιδικής Zωγραφικής», με τη συμμετοχή παιδιών, από 25 χώρες, με Εκθέσεις Φορέων της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, με εκθέσεις
Φορέων Κοινωνικής Προστασίας του Παιδιού και των Ευπαθών αμάδων, με
εκπαιδευτικά προγράμματα, παιδαγωγικά εργαστήρια, με προβολές Videο, με
θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, αφιερώματα, υποτροφίες, εκδόσεις
τέχνης, σε μια διαδρομή σε δρόμους πολιτισμού.
οι «Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας»  θα φιλοξενηθούν από την Πέμπτη  Ι0
Μαρτίου έως και την Κυριακή Ι0 Απριλίου 20Ι1 στο Ισόγειο του Περιπτέρου 1
της HΕLEΧPO, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος είναι ελεύθερη χωρiς εισιτήριο αρκεί οι
Ενδιαφερόμενοι, Σχολεία και ομάδες, που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν  τις εκδηλώσεις, να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, στη Γραμματεία των Φ.Ι.M.M. στο τηλ, 2310 29Ι 720, στις εργάσιμες ημέρες και ώρες

Το Πρόγραμμα που ακολουθεί είναι :
* Δευτέρα 4 & Τρίτη 5 Απριλίου 2011
Όμιλος Θεάτρου 33ο Δημοτικού Σχολείου του Άσυλου του Παιδιού
Παγκόσμιο Θέατρο: Μολιέρου « Ο κατά φαντασία ασθενής»

* Τετάρτη 6 Απριλίου 2011
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης  «Η Ζωή στην Αρχαία Μακεδονία»

* Πέμπτη 7 Απριλίου 2011
Καλλιτεχνική Παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στην Πόλη»
«Παίζω με τα δικαιώματά μου -μαθαίνω τα δικαιώματά μου»

* Παρασκευή 8 Απριλίου 2011
Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης
«Αναζητώντας τη χαρά» και τα «Τραγούδια της μεγάλης οθόνης»

* Κυριακή 10 Απριλίου 2011
Ωδείο «Μουσικό Κολέγιο»
Συναυλία Χορωδίας και ορχήστρας  « Η μελωδία της Ευτυχίας»

* Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Απριλίου 2011
Πρότυπη Σχολή Χορού Δήμου Καλαμαριάς
Διεθνής Νεανική χορευτική Έκφραση