Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΦΟ ;



Όπως πληροφορηθήκαμε ξεκίνησαν κάποια έργα στο μακεδονικό τάφο.Ευχάριστο σα γεγονός.Είναι μια αρχή.Μόλις έχουμε ιδίαν άποψη θα αναφερθούμε εκτενέστερα.Ας αγαπήσουμε αυτό το δόλιο τόπο για να μας αγαπήσει και αυτός. Έχει πολλά κρυμμένα μυστικά να μας φανερώσει.


Αναρτήθηκε από ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ http://psterpnis.blogspot.com

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΣ !!!!!!!!


2η ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Στα "Πεύκα" της Τερπνής στις 9 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Τερπνής για δεύτερη χρονιά συναυλία για την πανσέληνο του Αυγούστου, για το τελευταίο φεγγάρι του καλοκαιριού. Θα παίξει και θα τραγουδήσει το 8μελές σχήμα του καταξιωμένου μουσικού Μανώλη Γεωργιτζίκη.Θα γίνει προβολή με τα εξαιρετικής αξίας ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Τερπνής. Σκοπός και διακαής μας πόθος όσον αφορά αυτό το κομμάτι, είναι να καταλήξει και να γίνεται η συναυλία δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο στη θέση "Παλαιόκαστρο" . Ελπίζουμε και είμαστε σίγουροι πως κάποια στιγμή θα ευοδώσουν οι προσπάθειες όλων των Τερπνιωτών για ανάδειξη του χώρου.Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕΡΡΩΝ

Αναρτήθηκε από ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΗΣ http://psterpnis.blogspot.com/

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΕΡΠΝΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

8Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ
15 – 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Για 8η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον ως θεσμός Συνάντηση των Απανταχού Τερπνιωτών στο χώρο του Αγίου Μανδηλίου στο Παλιόκαστρο. Φέτος είναι αφιερωμένη στη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.Ένα θέμα πάντα επίκαιρο που μας αφορά όλους γιατί συνδέεται με μια καλύτερη ποιότητα ζωής, την ίδια μας τη ζωή. Ιδιαίτερα ο πανέμορφος χώρος του Αγίου Μανδηλίου πρέπει να διαφυλαχθεί από την καταστρεπτική μανία του ανθρώπου και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο. Γιαυτό ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον Δήμο Νιγρίτας και την ΚΗ Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών θα προχωρήσει σε συμβολική δενδροφύτευση με ελιές κατά μήκος της περίφραξης του Αρχαιολογικού χώρου .

Καλούμε όλους τους Απανταχού Τερπνιώτες να βρίσκονται τις μέρες αυτές , μαζί με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, στο Άγιο Μανδήλιο. Είναι μία ευκαιρία να ξαναζήσουμε όμορφες στιγμές από τα παλιά και οι νεαροί Τερπνιώτες να γνωρίσουν από κοντά και να αγαπήσουν τον υπέροχο τόπο που μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν οι γονείς τους και οι παππούδες τους..Σίγουρα αξίζει τον κόπο, για όλους τους Τερπνιώτες να προσπαθήσουν, να προγραμματίσουν τις άδειές τους, ώστε τη μέρα αυτή να μη λείπει κανείς. Ο Σύλλογός μας με τις εκδηλώσεις του θα φροντίσει να τους αποζημιώσει και θα ζήσουν μια μέρα αξέχαστη.Οι εκδηλώσεις θα είναι υπό την Αιγίδα του Δήμου Νιγρίτας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΝΔΗΛΙΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ 8Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ







ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
20.00 Mέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγου
* Καλωσόρισμα των Απανταχού Τερπνιωτών.
* Εμφάνιση παραδοσιακού χορευτικού συγκροτήματος απο την Βοζνία Ερζεγοβίνη
* Παραδοσιακή βραδιά με νταούλια και ζουρνάδες

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
* Θεία Λειτουργία
*Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο
* Συμβολική δενδροφύτευση αρχαιολογικού χώρου
* Χαιρετισμοί
*Εμφάνιση παραδοσιακού χορευτικού συγκροτήματος από την ΚΕΝΥΑ της Αφρικής
*Αγώνες σκοποβολής Ώρα έναρξης 14.00.
*Φιλοξενία Απανταχού Τερπνιωτών με την Λαϊκή - Παραδοσιακή Ορχήστρα «Αρμονία των Αντιθέτων»
*Υπαίθριο Εργαστήρι ζωγραφικής «τα παιδιά ζωγραφίζουν για το Περιβάλλον»

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργούν υπαίθρια "καφενεία". Φέτος για πρώτη φορά ο Σύλλογος θα λειτουργήσει το δικό του υπαίθριο "καφενείο" με πολύ λογικές τιμές.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΓΟΝΙΜΟ


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οργανώνονται εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου του χωριού Αγ. Παντελεήμονα.
Το Σάββατο 25 Ιουλίου 2009 θα τελεσθεί εσπερινός στην εκκλησία του χωριού και προσκύνημα των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου, τα οποία θα μεταφερθούν απο τις Σέρρες στο Γόνιμο΄.
Θα ακολουθήσει “Λαίκή Παραδοσιακή Βραδιά” την οποία οργανώνει ο Σύλλογος Γονιμιωτών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους.
Την Κυριακή 26-7-09 θα γίνει η καθιερωμένη λειτουργία στο Ναό και η περιφορά της εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

2η ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009


Στα "Πεύκα" της Τερπνής στις 9 Αυγούστου ημέρα Κυριακή στις 9.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Τερπνής για δεύτερη χρονιά συναυλία για την πανσέληνο του Αυγούστου, για το τελευταίο φεγγάρι του καλοκαιριού. Θα παίξει και θα τραγουδήσει το 7 μελές σχήμα του γνωστού καταξιωμένου μουσικού Μανώλη Γεωργιτζίκη.
Θα γίνει προβολή με τα εξαιρετικής αξίας ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Τερπνής. Σκοπός και διακαής μας πόθος όσον αφορά αυτό το κομμάτι, είναι να καταλήξει και να γίνεται η συναυλία δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο στη θέση "Παλαιόκαστρο" . Ελπίζουμε και είμαστε σίγουροι πως κάποια στιγμή θα ευοδώσουν οι προσπάθειες όλων των Τερπνιωτών για ανάδειξη του χώρου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η συναυλία είναι μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Τερπνής, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών και του Δήμου Νιγρίτας.
Αναρτήθηκε από ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΕΡΠΝΗΣ http://psterpnis.blogspot.com/

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΜΑΝΔΡΑΚΙΩΤΙΚΑ 2009




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.00 "Όλα του γάμου δύσκολα και η νύφε γαστρομέντζα"
Θεατρική ομάδα : ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.00 Ανακήρυξη του Δημάρχου Αμπελοκήπων κ. Λάζαρο Κυρίζογλου ως επίτιμο δημότη Πετριτσίου απο τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Παπάζογλου.
Γλέντι με τον Θύμιο Γκογκίδη
ΚΥΡΙΑΚΉ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ
19.30 Περιφορά της εικόνας του Προφήτη Ηλία (Πετρινό)
20.30 "Ο κύκλος του χρόνου"
Σύλλογοι : Μοναστηρακίου, Λιβαδιάς, Γονίμου, Μανδρακιωτών

Συνδιοργάνωση : ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΕΡΠΝΗΣ




Tην Παρασκευή 9-7-09 η δήμαρχος κ. Μήκα συγκάλεσε στην κοινότητα Τερπνής συνάντηση με θέμα τον αρχαιολογικό χώρο στη θέση "Παλαιόκαστρο".Παραβρέθηκαν εκτός από τη δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος κ. Χαραλαμπίδης, o πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Μπάγκαλας Δημήτριος, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και οι σύλλογοι της Τερπνής.Η δήμαρχος έκανε στους παραβρισκόμενους μια σχετική ενημέρωση για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ΚΗ΄ εφορία αρχαιοτήτων Σερρών και το τι πρόκειται να πράξει στο άμεσο μέλλον ώστε ο υπέροχος χώρος σημαντικότατης αρχαιολογικής αξίας να γίνει επισκέψιμος.Όλοι συμφώνησαν ότι το θέμα τουλάχιστον από τη μεριά της Τερπνής πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο, για ουσιαστικούς και όχι για τυπικούς λόγους, ώστε κάποια στιγμή το όνειρο της επισκεψιμότητας και γιατί όχι της συνέχισης των ανασκαφών να γίνει πραγματικότητα.Ήδη ο βουλευτής κ. Πολατίδης έκαναν ερώτηση στη βουλή για το τι μέλλει γενέσθαι με τα αρχαία Τερπνής. Αυτό μας ικανοποίησε και ελπίζουμε και οι άλλοι Σερραίοι βουλευτές να δείξουν ανάλογο ενδιαφέρον.



ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΕΡΠΝΗΣ http://psterpnis.blogspot.com/

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Παρατηρητήριο 74 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ
ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974
Βουτσινά 80 - ΤΚ: 15561, Χολαργός - ΑΘΗΝΑ
Τηλ:2106521639

e-mail:humanrights1974@hotmail.com
Ιστοσελίδα:www.agnooumenoi74.gr




ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,

Με ικανοποίηση,σας ενημερώνουμε για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του πρώτου ολοκληρωμένου πρακτορείου ειδήσεων και τηλεεκπαίδευσης αποκλειστικά αφιερωμένου στην ιστορία και την ειδησεογραφία της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974 με όνομα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ 74. Η έναρξη λειτουργίας του γίνεται στην αρχική-εμβρυακή του δομή και θα ενημερώνεται συνεχώς.

Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ 74 συνιστά μη πολιτικό,μη ανταγωνιστικό και μη κερδοσκοπικό μέσο ενημέρωσης μακριά από οποιουδήποτε είδους ιδεολογία ή ακρότητα και βασιζόμενο σε αυστηρά ανθρωπιστικές παραμέτρους και εθελοντική βάση.

Ιστορικά,αποτελεί την κορύφωση των προσπαθειών των οικογενειών πεσόντων και αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974,με πρώτες προσπάθειες ήδη από το 1974 μέσω του Ερυθρού Σταυρού,να αποκτήσουμε μια μόνιμη φωνή στον τύπο ειδικά αφιερωμένη στην αναζήτησή μας.

Σκοπός λειτουργίας του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ 74 είναι:

* Η έρευνα και συλλογή πληροφοριών που μπορεί να οδηγήσουν στη διακρίβωση της τύχης κάποιου αγνοουμένου στα γεγονότα της Κύπρου του 1974 και στην απόδοση της προσήκουσας τιμής στους πεσόντες.

* Η δια του τύπου προάσπιση των δικαιωμάτων των οικογενειών των πεσόντων και αγνοουμένων ηρώων,ώστε έστω και με 35 χρόνια καθυστέρηση να τύχουν της κατοχυρωμένης από τη Διεθνή Δικαιοταξία,το Ελληνικό Σύνταγμα και τους Νόμους ειδικής πολιτικής,οικονομικής και κοινωνικής προστασίας που τους αρμόζει.
* Η προσπάθεια ενημέρωσης και αφύπνισης της Διεθνούς και Ελληνικής κοινής γνώμης για όλες τόσο τα ιστορικά,όσο και τα τρέχοντα ειδησεογραφικά θέματα του πολύπαθου φακέλου της Κυπριακής Τραγωδίας και ιδιαίτερα για το ανθρωπιστικό ζήτημα των πεσόντων και των αγνοουμένων.

Προς εξυπηρέτηση των ανωτέρω στόχων μας το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ 74 επιμερίζεται στους εξής τομείς δράσης:

* ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:Καλύπτει την σχετική με την Κυπριακή Τραγωδία τρέχουσα ειδησεογραφία.

* ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:Ο τομέας αυτός δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να μελετήσει σε βάθος τα θέματα του Φακέλου της Κυπρου του 1974, Με την ανώνυμη,ελεύθερη,μη χρονικά περιορισμένη και δωρεάν συμμετοχή στo E-SCHOOL ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ,κατά την οποία,με την μορφή ερωταποκρίσεων σε αλληλογραφία e-mail,και κάτω από αυστηρά επιστημονικά κριτήρια,παρέχεται στον ενδιαφερόμενο η απαιτούμενη γνώση. Με την κατ ιδίαν μελέτη του ενδιαφερομένου μέσω οn line περιήγησης στους βασικότερους σχετικούς ιστοτόπους στο ΜΕΛΕΤΗΤΗΡΙΟ 74 και με την παροχή σημαντικού αριθμού ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ και εκτενούς ενδεικτικής ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

* ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ:Φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια πλήρη γνωσιακή βάση για την Κυπριακή Τραγωδία συνιστάμενη από αρχεία ιστορίας,ειδήσεων,ντοκουμέντων,εκδηλώσεων κλπ.που είδαν το φως της δημοσιότητας από το 1974 έως σήμερα με προοπτική συνολικής έκδοσής τους ως τα επίσημα «ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ».Με πρόσφατη μάλιστα την ολοκλήρωση της έκδοσης των «ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΛΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ» θεωρούμε πως η έκδοσή τους καθίσταται ιστορικά επιβεβλημένη.


ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,

Με βάση τα προαναφερθέντα,και εφόσον κρίνετε ότι είμαστε αξιοι προσοχής και αρωγής εκ μέρους σας παρακαλούμε για τις εξής ενέργειές σας:


Δημοσιεύστε την παρούσα επιστολή μας και προωθείστε τη σε γνωστούς και οικείους σας όσο δύνασθε.
Στηρίξτε την εκστρατεία ενημέρωσής μας και αποστείλατέ μας ηλ.διευθύνσεις ΠΟΛΙΤΩΝ (με τη σύμφωνη γνώμη τους),όσες περισσότερες μπορείτε,φίλων και οικείων σας που κρίνετε σκόπιμο ότι,πρέπει να ενημερώνονται για τις δραστηριότητές μας και που εμείς δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να έρθουμε σε επαφή.
ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣ ΜΜΕ:

Στηρίξτε μας αποστέλοντάς μας την εκάστοτε τρέχουσα ειδησεογραφία για τα θέματα του 1974.Αν για κάποιο λόγο δεν το επιθυμείτε,δεν θα δημοσιεύουμε την πηγή αποστολής,αλλά η συνεργασία μας θα είναι ανώνυμη.

Αποστείλατε μας μεσω e-mail όσα περισσότερα κείμενα έχουν δημοσιευτεί στο μέσο σας κατά καιρούς,ή αν είναι μεγάλος ο όγκος τους υποδείξτε μας απλώς τους συνδέσμους για να εντοπίσουμε και να τα αρχειοθετήσουμε εμείς.

Δεν τίθεται θέμα δημοσιογραφικού ανταγωνισμού.Η λειτουργία μας είναι καθαρά ανθρωπιστική.

Δεν πρόκειται να παρενοχλήσουμε κανένα.Δεν ζητούμε κανενός είδους επιβάρυνση ή εύνοια παρ΄αξίαν.Αγωνιζόμαστε να επιτύχουμε τη διόρθωση μιας αδικίας και την επούλωση και των τελευταίων τραυμάτων μιας από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας,της Ιστορίας της Κυπριακής Τραγωδίας.

Μην έχετε καμία αμφιβολία πως με τη συνεργασία σας που θα οδηγήσει στην εύρυθμη λειτουργία του νεαρού μας πρακτορείου γυρίζετε μια ακόμη σελίδα που οδηγεί στο τέλος του νοητού Βιβλίου της όντως μαρτυρικής εκείνης περιόδου.


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων


Η Πρόεδρος Ο Ειδικός Γραμματέας
Μαίρη Κουρούπη Δημήτριος Αλεξόπουλος
Σύζυγος αγνοούμενου
Σχη(ΠΖ) Παύλου Κουρούπη








ΘΕΜΑ:ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ





Στις 20 Ιουλίου 2009 συμπληρώνονται 35 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο (20/7/1974).
Με αφορμή την επέτειο αυτή σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του διενεργεί μια μεγάλη διαδικτυακή ψηφοφορία με Θέμα:
Πιστέυετε ότι,τα Ηνωμένα Έθνη,η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Διεθνής Κοινότητα εν γένει,με την έλλειψη πίεσης προς την Τουρκία εκ μέρους τους για να συνεργαστεί,φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι 35 χρόνια μετά,το τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα των Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων της Κυπριακής Τραγωδίας παραμένει άλυτο;
ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ http://www.agnooumenoi74.gr/
Με την πλήρως ελεύθερη και ανώνυμη ψηφοφορία αυτή επιχειρούμε να αφυπνίσουμε την κοινή γνώμη σε Ελλάδα και Κύπρο,καθώς και τη Διεθνή Κοινότητα με στόχο την τελική εξιχνίαση της τύχης των αγαπημένων μας προσώπων και την επίλυση του πολύπαθου Κυπριακού ζητήματος.
Παρακαλούμε τους απανταχού της Γης Ανθρωπιστές να μας υποστηρίξουν απλά επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας και ψηφίζοντας.Ένα απλό ανώνυμο κλικ.Δεν θα το χρησιμοποιήσουμε σε βάρος ή για την προβολή κανενός.
Δεν γνωρίζουμε αν εμείς το αξίζουμε.Πιστεύουμε όμως πως οι ήρωες του 74 σίγουρα είναι το ελάχιστο που αξίζουν.




Είμαστε η πρώτη αναζήτηση που έγινε Κίνημα




Είμαστε το πρώτο Κίνημα που δεν θα γίνει ποτέ Κόμμα.




Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ-Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ.




Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων



Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ



Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ασπίδος (2009 - 2011 ) και έχει ως εξής :


Πρόεδρος : Τουλάκης Χρήστος του Παναγιώτη

Αντιπρόεδρος : Παπίκας Νικόλαος του Θεοχάρη

Γραμματέας : Νούλης Μιχαήλ του Θεοδώρου & Πηνελόπης

Ταμίας : Ματάνης Πα;ναγιώτης του Ευαγγέλου

Μέλος : Δάρατζης Μιχαήλ του Γεωργίου

Μέλος : Διαμαντής Ιωάννης του Χρήστου

Μέλος : Δεληγιάννης Κρυστάλης του Σωτηρίου

Μέλος : Μπουφίδης Ιωάννης του Βαίου

Μέλος : Τούσιος Αθανάσιος του Ευαγγέλου


Για την Γ. Συνέλευση της Ε.Π.Σ αντιπρόσωπος εκλέχτηκε ο Πρόεδρος Τουλάκης Χρήστος με αναπληρωματικό τον ταμία Ματάνη Παναγιώτη.


Συγχαρητήρια για την εκλογή τους, ευχόμαστε κουράγιο, δύναμη, να μας χαρίσουν πολλές συγκινήσεις και να οδηγήσουν την ομάδα σε μεγαλύτερα "σαλόνια" εκεί που πρέπει να αγωνίζεται.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ


Στο πλαίσιο το Έτους Γιάννη Ρίτσου 2009 για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή, ο Δήμος Νιγρίτας διοργανώνει αφιέρωμα στο ποιητή της Ρωμιοσύνης.
Η έναρξη των αφιερωμένων στο Γιάννη Ρίτσο εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με το μουσικό δρώμενο «Μια στάλα φως στο Γιάννη Ρίτσο» από το Μουσικό Εργαστήρι Σερρών – Μουσικά Σύνολα – Θεατρική Ομάδα « Πολιτισμός καθ’ οδόν» Λευτέρη Αερόπουλου.
Ένα μουσικό δρώμενο με ηθοποιούς , τραγουδιστές , χορωδούς – υποκριτές , ορχήστρα , δομημένο με όλα τα στοιχεία μιας θεατρικής παράστασης . Από το προανάκρουσμα , την είσοδο του χορού , τα αφηγηματικά μέρη , την τραγουδιστική απαγγελία ως το τραγούδι από τους κορυφαίους, και το συνεχή διάλογο με το χορό , ταξιδεύει τους θεατές στο χρόνο , αναδεύοντας τις μνήμες με ένα τρόπο απρόσμενα οικείο . Το σκηνικό, τα κοστούμια και οι φωτισμοί υποβάλουν τον ακροατή και τον μεταφέρουν αβίαστα στο κλίμα , το χώρο και την εποχή.
Το Α΄μέρος περιλαμβάνει τη ραψωδία στο Γιάννη Ρίτσο σε κείμενα και στίχους του Λευτέρη Αερόπουλου, μελοποιημένες συνθέσεις από τον «Επιτάφιο»,την «Κυρά των αμπελιών» τον «Πόλεμο και ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου & το Β΄μέρος αποσπάσματα από τον Επιτάφιο, τη Ρωμιοσύνη, τα Λιανοτράγουδα του Μίκη Θεοδωράκη , το Καπνισμένο τσουκάλι του Χρήστου Λεοντή ειδικά επεξεργασμένα , και απ’ το ποιητικό θέατρο του Γιάννη Ρίτσου τη Σονάτα του σεληνόφωτος .
Ραψωδός : Λευτέρης Αερόπουλος ,τραγούδι : Ελένη Μιχαλοπούλου
Στη σονάτα του σεληνόφωτος η ηθοποιός Χρύσα Μαγαΐτη
Αφηγηματικά μέρη – ιντερμέδια : Γιάννης Γούναρης ,Στέλιος Σταυρίδης
Κορυφαία του Χορού : Αλεξάνδρα Καραθανάση
15μελής Χορός (Χορωδία Μ.Ε.Σ.) & 9μελές Οργανικό Σύνολο του Μ.Ε.Σ.
Επεξεργασία - Μουσική Διεύθυνση - Σκηνοθεσία : Λευτέρης Αερόπουλος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και ώρα 21.30 στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νιγρίτας («Ιωάννειο»), με ελεύθερη είσοδο.
Ταυτόχρονα, από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νιγρίτας θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας και αποσπασμάτων ποιητικού έργου Γιάννη Ρίτσου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες προγραμματισμένες εκδηλώσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα έως το τέλος του έτους.